Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu, start lansat în a doua parte a campionatului din Liga a IV-a


Gruparea de la poalele Măgurii a reuşit o victorie clară în prima etapă din 2020, câştigând cu 5 – 0 partida de pe teren propriu cu Someşul Someş Odorhei. Şimleuanii au ajuns  la 60 de goluri marcate în 13 jocuri!


Până să ajungă în Liga a III-a, Sportul Şimleu a făcut pregătirea de iarnă precum echipele din eşalonul superior. Pe lângă un cantonament de 7 zile, liderul Ligii a IV-a a disputat o serie de jocuri amicale şi a întâlnit echipe bune din judeţele limitrofe, chiar şi din Liga a III-a.

După o astfel de pregătire, echipa antrenată de George Zima a arătat foarte bine la reluarea campionatului şi a reuşit o victorie clară cu Someşul Someş Odorhei.

Oaspeţii s-au ţinut bine în prima repriză şi au fost aproape să intre cu 0 – 0 la vestiare, dar în prelungiri, Sportul Şimleu a deschis scorul prin Silviu Crişan, care a rămas cu poarta goală şi a înscris fără probleme.

Tot în prima repriză, echipa antrenată de George Zima a mai ratat vreo trei ocazii bune, dar până la urmă s-a desprins decisiv în partea secundă, când şi pregătirea fizică a făcut diferenţa.

Tot Silviu Crişan a făcut 2 – 0 la 4 minute după reluare, din penalty, iar  Someşul nu a mai putut conta de la acest scor. Codruţ Ardelean a făcut 3 – 0 în minutul 66, când l-a învins pe Marcel Petcu cu o“scăriţă” de la aproximativ 18 m, dar Sportul Şimleu a continuat să pună probleme în ofensivă şi în ultimul sfert de oră a mai înscris de două ori.

În minutul 78, Paul Ardelean a dus scorul la 4 – 0, iar în prelungiri, Luigi Pop a stabilit scorul final şi Sportul Şimleu a câştigat cu 5 – 0 primul meci oficial  din 2020.

Formaţia antrenată de George Zima rămâne lider cu 34 de puncte, dar în continuare este la egalitate de puncte cu Rapid Jibou, care a câştigat derby-ul cu Dumbrava Gîlgău.

După prima etapă din acest an, Sportul a ajuns la “borna” de 60 de goluri marcate în cele 13 jocuri.

Sportul Şimleu – Someşul Someş Odorhei 5 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Silviu Crişan (‘45+3 şi 49), Codruţ Ardelean (‘66), Paul Ardelean (‘78) şi Luigi Pop (‘90+3)

Sportul: Florin Moisi – Bogdan Oltean, Marius Leitan (‘67 Mălin Sabou), Olimpiu Ardelean, Silviu Crişan (cpt.) – Vlad Pop (‘60 Luigi Pop), George Pop (‘67 Paul Ardelean), Daniel Gut (‘56 Eduard Trinka), Adelin Neaga – Codruţ Ardelean  şi Dănuţ Contraş. Rezerve: Raul Cristuţiu – Cătălin Szatmari şi Alex Cătuna. Antrenor: George Zima. Conducător: Ioan Gurzău

Someşul: Marcel Petcu (‘79 Emil Deac) – Flaviu Conţ, Samuel Botiş, Marius Moş, Raul Porumb (cpt.) – Marcel Mureşan, Mihai Brînduşe (‘57 George Porumb), Kiss Cristian (‘58 Adrian Pop), Rareş Pintea (‘78 Petrică Moş) – Andrei Pop şi Raul Iliese. Rezervă: Vlad Ortelecan. Antrenor: Adrian Deac

 Au arbitrat: la centru – Răzvan Lădar (Şimleu Silvaniei), asistenţi – Alex Turian (Zalău) şi Lavinia Cucuian (Păuşa)

Observator AJF: Nicolae Danciu (Zalău)

Jucătorul meciului: SILVIU CRIŞAN

George Zima – antrenor Sportul Şimleu:  “Pregătirea fizică s-a văzut. Nu am pierdut niciun duel”

“Am dominat jocul cap-coadă, dar în prima repriză, cât adversarii au putut fizic, au fost mai arţăgoşi, dar fără să ne pună probleme. Pregătirea fizică şi calitatea individuală a făcut diferenţa. Ce mă bucură  foarte mult  că nu am pierdut nici un duel, atât la sol, cât şi aerian. Pe lângă cele cinci goluri am mai avut foarte multe ocazii. Doar în prima repriză am avut trei situaţii singur cu portarul, iar în a doua am scăpat de 3 – 4 ori  în astfel de situaţii”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL