Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. “Dansând” în ploaie


În ultimele două sezoane, Rapid Jibou a câştigat şi a stricat petrecerea de pe Gîlgău Arena, direcţionând de fiecare dată titlul spre Mirşid. Şi de data aceasta, pe o ploaie mocănească, Cristian Ţurcaş şi compania s-au impus pe terenul vicecampioanei, deşi Dumbrava a fost cea care a deschis scorul


Fie soare, fie ploaie, derby-urile dintre Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou au atras  tot timpul iubitorii “sportului rege” în tribune. Şi duminică, în ciuda vremii câinoase, cu ploaie şi frig, tribunele din Gîlgău Arena au fost pline. Sutele de spectatori au văzut un meci încins, care pe lângă rivalitatea zonală a avut şi o miză mai importantă: locul 1. Pe de o parte, amfitrionii trebuiau să câştige pentru a mai putea spera la titlu. De cealaltă parte, Jiboul nu putea să facă paşi greşiţi, pentru a rămâne chiar în “coasta” liderului Sportul Şimleu.

A rezultat astfel un joc încins, în care vioara întâi a fost Rapidul, care a dominat şi a avut primele ocazii de gol, prin Răzvan Meleg şi Flaviu Porumb. Oaspeţii puteau deschide scorul când acelaşi Porumb a şutat puternic de la distanţă, portarul Mihai Lung a respins în lateral, de unde Ciprian Pavel l-a remarcat din din pe goal-keeper-ul Gîlgăului. De cealaltă parte, Sebastian Turbucean a avut o bună oportunitate.

După o jumătate de oră de joc, avea să vină şi golul: Florin Săstraş a şutat violent de la distanţă, mingea a fost deviată puţin şi s-a oprit în plasă! Bucuria gazdelor a durat doar cinci minute, deoarece Flaviu Porumb a egalat la o fază la care Dumbrava a acuzat un fault în atac. Cele două combatante au intrat la cabine la egalitate, deşi Săstraş a mai avut două ocazii bune de gol.

După revenirea de la vestiare, a fost o luptă acerbă pentru balon, dar cu mici realizări la cele două porţi. Totuşi, echipa mai valoroasă a reuşit să îşi apropie victoria, prin acelaşi Flaviu Porumb. Una caldă, alta rece pentru talentatul atacant al Jiboului, care în minutul 81 a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben. Echilibrul s-a refăcut după cinci minute, deoarece şi Cristian Unguruşan a văzut “roşu”.

Au fost ultimele evenimente mai notabile din ultima parte a partidei, astfel că Rapid a plecat acasă cu trei puncte mari, prin care elevii lui Emil Ionaş pot să îi respire în ceafă liderului Sportul Şimleu.

Altfel spus, Cristian Ţurcaş şi compania  s-au impus din nou pe Gîlgău Arena, după ce şi în ultimele două sezoane Jiboul a câştigat, direcţionând de fiecare dată spre Mirşid cel mai important trofeu din Sălaj. Eşecul de duminică le-a cam micşorat şansele la titlu elevilor lui Florin Morar, care astfel rămân un fel de arbitru pentru stabilirea campioanei…


Dumbrava Gîlgău – Rapid Jibou 1 –  2 (1 – 1)

Au marcat: Florin Săstraş (‘29), respectiv Flaviu Porumb (‘34 şi 57)

Dumbrava: Mihai Lung – Marius Rus (‘74 Vlad Negrean), Marius Cheţa (cpt.), Tonko Robert, Ionuţ Gârbouan (‘83 Alin Mierea) – Sebastian Turbucean, Cristian Unguruşan, Flaviu Bărnuţiu, Raul Brânduşe (‘63 Alex Pop), Marius Haiduc şi Florin Săstraş (‘87 Cristian Man). Rezerve: Raul Bumbaş – Răzvan Solomonean şi Victor Cheţa. Antrenor: Florin Morar. Delegat: Mircea Breban

Rapid: Adrian Noţigan – Andrei Bene, Cristian Ţurcaş (cpt.), Ionuţ Blaga, Răzvan Meleg (‘80 Cristian Mureşan), Mihai Gaidoş, Flaviu Porumb, Gabriel Buda (‘83 Vlad Lazăr), Ciprian Pavel (‘60 Bogdan Ciaca), Alex Turcu (‘77 Mihai Bode) şi Gabriel Ţiriac. Rezerve: Ionuţ Chechedi – Răzvan Sabou. Antrenor: Emil Ionaş. Antrenor secund: Nicolae Daroţi

 Au arbitrat: la centru – Flavius Seiche (Sînmihaiu Almaşului), asistenţi – Alexandru Turian (Zalău) şi Ştefan Bîrjac (Păuşa)

Cartonaş roşu: Flaviu Porumb (‘81), respectiv Cristian Unguruşan (‘87)

Observator AJF: Gabriel Bârjac (Zalău)

Jucătorul meciului: FLAVIU PORUMB

 


Declaraţia antrenorilor

Florin Morar – antrenor Dumbrava Gîlgău: “Un rezultat de egalitate era mai echitabil”

“A fost un joc echilibrat, desfăşurat într-o atmosferă de fair-play, aşa cum ar trebui să se desfăşoare toate jocurile la nivel judeţean. Consider că un rezultat de egalitate era mai echitabil, dar aşa e în fotbal… o mică eroare face diferenţa! Am făcut o primă repriză bună, în care, pe lângă golul marcat, ne-am creat încă două-trei ocazii mari de a marca. Am încercat să menţinem ritmul şi după pauză, dar a intervenit o eroare colectivă din care am primit gol, iar apoi dominarea noastră a fost doar teritorială, fără ocazii clare de gol. Păcat pentru această infrângere, ne-am dorit cu toţii un rezultat pozitiv, dar experienţa unor jucători de la Jibou a făcut diferenţa”.

Emil Ionaş – antrenor Rapid Jibou: “Am arătat ca o adevărată echipă”

“Sunt foarte mulţumit. Am fost montaţi din punct de  vedere psihic. Chiar dacă am fost conduşi, nu ne-am pierdut cu firea. Băieţii au fost puternici, mental şi fizic. Se simte pregătirea din cantonament.  Am arătat ca o adevărată echipă ce vrea să ajungă mai sus. Suntem pe drumul cel bun şi ne dorim neapărat locul 1”.


Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL