Connect with us

DIVERSE

Gheorghe Tadici are un sfat pentru jucătoarele Zalăului de la lotul Naţional!


“Ele trebuie să înţeleagă şi să ştie că pentru a reprezenta România la nivel de Naţională au mult de muncit.Sper să nu facă parte din categoria celor care vor să se prezinte la lot doar pentru a le creşte cota la contractele  care le încheie cu cluburile”, a spus antrenorul Zalăului


România va ataca calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru jucătoare de la HC Zalău. După ce în primă fază au fost convocate Dana Abed-Kader, Alexandra Severin şi Sabrina Lazea, săptămâna trecută a primit telegrama de convocare şi Teodora Popescu, jucătoare care era inclusă în lotul lărgit.

Astfel, HC Zalău este alături de CSM Bucureşti, clubul cu cele mai multe jucătoare convocate pentru turneul preolimpic şi pentru jocurile cu Polonia, din preliminariile Campionatul European.

“Este foarte important că sunt şi ele acolo. Sunt jucătoare tinere, care probabil din ciclul olimpic următor şi în următoarele două cicluri olimpice se vor putea impune şi vor avea ceva de spus. Este bine pentru ele că văd care este atmosfera şi munca şi am siguranţa că dacă vor fi solicitate vor avea capacitatea de a ajuta. Sigur, nu la nivelul lui Neagu sau a altor jucătoare cu experienţă, dar părerea mea că vor fi utile.Sunt jucătoare de 20 – 22 de ani, iar în general maturitatea apare  undeva pe la 24-25 de ani, dar din punctul meu de vedere, valoarea nu aşteaptă vârsta. Ele trebuie să înţeleagă şi să ştie că pentru a reprezenta România la nivel de Naţională au mult de muncit pentu a menţine steagul sus, cu calificări permanente la Europene şi Mondiale”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Convocarea a patru jucătoare de la HC Zalău la lotul naţional reprezintă şi un moment de mândrie pentru formaţia zălăuană, unde se pune accentul pe jucătoare tinere, din România. Un mare merit la progresul acestor handbaliste îl are antrenorul Gheorghe Tadici, care are şi un sfat pentru jucătoare.

“Sper să nu facă parte din categoria celor care vor să se prezinte la lot doar pentru a le creşte cota la contractele  care le încheie cu cluburile, aşa cum am constatat de-a lungul anilor. Au fost foarte multe interesate, până au semnat contracte cât mai consistente cu cluburile, după care în momentul în care s-au prezentat la Naţională au făcut doar act de prezenţă.Sper să nu înveţe astfel de lucruri”, a precizat Gheorghe Tadici.

Lotul României se va reuni joi la Ploieşti, urmând să participe la turneul preolimpic din Muntenegru, ce are loc în perioada 20 – 22 martie. La câteva zile distanţă, Naţionala va susţine şi “dubla” cu Polonia din preliminariile Campionatului European.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE