Connect with us

Sporturi

Gelu Husa a câştigat un turneu de tenis de masă la Oradea

Sportivul a participat la 7Y - King Pong, turneu din cadrul circuitului AMATuR, reuşind să se claseze pe locul 1 la categoria Open


Tenisul de masă este un sport iubit şi practicat de multe persoane, atât la nivel profesionist, cât şi amator. În România există un circuit, denumit AMATuR, în cadrul căruia au loc mai multe turnee în toată ţară. Sunt patru nivele de valoare, iar în baza punctajului obţinut se poate promova sau retrograda dintr-o categorie în alta.

Cel mai înalt nivel este la categoria Elite, urmat de categoria Open, Avansaţi şi Hobby. În acest circuit participă şi mai mulţi sălăjeni. Însă, cei mai constanţi sunt Florin Petruş şi Gelu Husa. Cei doi au particpat la peste 30 de turnee, primul fiind la categoria Elite, în timp ce Gelu Husa evoluează la Open.

Cei doi au participat recent şi la un turneu la Oradea. Este vorba despre 7Y – King Pong. Competiţia s-a desfăşurat în sala Clubului King Pong. La cele patru nivele au participat 123 de jucători din 8 judeţe, respectiv 17 oraşe. La categoriile Elite şi Open au fost 34, respectiv 23 de jucători, în timp ce la Avansaţi şi Hobby au fost câte 33 de participanţi la fiecare.

Dacă Florin Petruş nu a reuşit să urce pe podium la competiţia de la Bihor, acest lucru a fost izbutit de Gelu Husa. Tenismenul zălăuan a obţinut victorii pe linie ce în final i-au adus succesul suprem. Gelu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câştigând cupa, medalia şi diploma aferente câştigătorului.

Pe locul 2, la Open, s-a clasat Sorin Vaida (Oradea), podiumul fiind completat de Mircea Hancig (Timişoara). “Am reuşit să câştig locul 1 la Bihor şi la finalul săptămânii urmează un alt turneu, la Ocna Mureş, în cazul în care nu va fi anulat. În această lună vreau să mai particip şi la turneul de la Dej, din 28 martie”, ne-a declarat Gelu Husa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi