Connect with us

Ştiri din Sălaj

Comuna Zimbor continuă dezvoltarea şi în 2020

În urma şedinţei de buget, administraţia condusă de Gabriel Mureşan dispune de un buget ceva mai bun faţă de anul trecut  şi va continua dezvoltarea şi în acest. Un nou teren sintetic, un parc de joacă pentru copii, dar şi camere de supraveghere în toată comuna sunt câteva din proiectele autorităţilor locale pentru acest an


În comuna Zimbor se pregătesc investiţii noi şi pentru anul 2020, dar obiectivele principale sunt finalizarea proiectelor începute în anul anterior. Recent, a avut loc şi şedinţa de buget, astfel că autorităţile locale  s-au putut organiza pentru a-şi desfăşura activitatea. Faţă de anul trecut, Primăria Zimbor dispune de un buget ceva mai bun, datorită excedentului de anul trecut.

Astfel, după cum ne-a informat primarul Gabriel Mureşan, pentru anul 2020, comuna Zimbor are alocată pentru dezvoltare suma de 840.000 de lei din venituri propri, precum şi 1.263.000 de lei din excedentul de anul trecut.

Pentru anul 2020, autorităţile locale din Zimbor au alocat 100.000 de lei pentru introducerea camerelor de supraveghere în toată comuna. Tot 100.000 de lei este suma care va fi folosită pentru reparaţiile căminelor culturale.

Tot în acest an se doreşte amenajarea unui parc în centrul comunal, dar şi finalizarea modernizării de la Baza Sportivă. În această primăvara, terenul de fotbal din Zimbor va fi modernizat cu vestiare, după ce în 2019 a fost montată şi o tribună ce poate găzdui aproape 200 de persoane.

Sportul este iubit la Zimbor şi tocmai de aceea, autorităţile locale susţin activitatea sportivă şi vor să creeze condiţii pentru ca tinerii din comună să poată face mişcare. În acest sens, după ce în 2019 s-a inaugurat terenul sintetic din centrul comunal, autorităţile îşi propun să finanţeze construirea unui alt teren.

Astfel, în Sâncraiu Almaşului există o clădire în care mai demult a funcţionat şcoala din sat, însă, în timp starea clădirii s-a degradat şi urmează să fie demolată.

În locul fostei şcoli se va construi un teren sintetic, ceva mai mic decât cel din centrul comunal, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Şi în acest an, autorităţile locale vor încerca să obţină finanţare pentru alte proiecte care vor avea ca scop creşterea nivelului de trai din comuna Zimbor.

“Sunt mulţumit de bugetul de care dispunem, mai ales că per total am primit ceva mai mult decât anul trecut”

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj