Connect with us

JUNIORI

Juniorii de la CSS Zalău au încheiat sezonul regulat pe locul 2

Elevii lui Dorian Faur au câştigat meciul din ultima etapă de la LPS Bistriţa şi au încheiat pe locul 2 în Seria D. Sălăjenii au profitat de înfrângerea celor de la CSS Baia Mare la Oradea


Este un an prolific pentru secţia de volei de la CSS Zalău. Astfel, trei dintre cele patru grupe au reuşit să se califice la turneul semifinal, fiind foarte aproape şi cea de-a patra. Juniorii, speranţele şi grupa de minivolei s-au calificat deja, iar cadeţii mai au două meciuri, însă, au şanse mari să se califice şi ei.

Până atunci, la finele săptămânii trecute, juniorii pregătiţi de Dorian Faur au evoluat la Bistriţa, într-un meci ce a contat pentru ultima etapă din sezonul regulat. Zălăuanii aveau nevoie de o victorie de trei puncte pentru a încheia sezonul pe locul 2.

Sălăjenii au început foarte bine meciul şi au avut la un moment dat şi 10 puncte în faţă, scor 13 – 3 sau 9 puncte, 14 – 5. Însă, în mod inexplicabil, elevii lui Dorian Faur au cedat iniţiativa şi primul set le-a aparţinut bistriţenilor.

În următoarele două seturi, voleibaliştii de la CSS Zalău au jucat mai serios şi au reuşit să câştige. Având 2 – 1 la seturi, în cel de-al patrulea parţial, situaţia din primul set s-a cam repetat şi LPS Bistriţa a egalat la 2 situaţia la seturi, fiind nevoie de tie-break.

În decisiv, băieţii lui Dorian Faur au jucat mai bine şi nu au permis gazdelor decât 6 puncte. Până la urmă totul a ieşit cu bine şi chiar dacă nu au obţinut o victorie de trei puncte, sălăjenii au terminat sezonul regulat pe locul 2.

CSS Zalău a profitat de eşecul celor de la CSS 2 Baia Mare pe terenul echipei LPS Bihorul Oradea.

Din Seria D, alături de CSS Zalău s-au mai calificat la turneul semifinal liderul CSS Lapi Dej şi ocupanta locului 3, CSS 2 Baia Mare. De menţionat că turneele semifinale s-au amânat pentru luna mai.

“Este destul de greu pentru că s-au amânat turneele semifinale până în luna mai. La finalul lunii martie este o acţiune la loturile naţionale de juniori şi cadeţi, iar turnele vor avea loc la începutul lunii mai. La scurt timp va fi şi turneul final. Va fi greu, mai ales pentru cei care sunt în clasa a XII-a. Până atunci, o să facem şi o ofertă la FRVolei în speranţa că vom putea organiza noi un turneu semifinal”, ne-a declarat Dorian Faur.

Ofertele pentru organizarea turneelor semifinale se depun până în 7 aprilie. Vor fi trei turnee a câte 4 echipe fiecare şi primele două din fiecare grupă se califică la turneul final.

Cele şase echipe calificate la turneul final se vor duela fiecare cu fiecare pentru titlul de campioană naţională la juniori.

Celelalte echipe calificate la turneele semifinale sunt CSS Botoşani, CSS LPS Suceava, CSS-CS Arcada Galaţi, CTF Mihai I Bucureşti, CSS Tulcea, CNMV Ploieşti, CNNT Craiova, CS ProVolei Arad şi CNMB Râmnicu Vâlcea.


LPS Bistriţa – CSS Zalău 2 – 3 (22, -20, -19, 22, -6)

CSS Zalău: Viktoratos Theodor, Andrei Şamşudan, Andrei Bărbânţă, Sebastian Cordon, Darius Crişan, Vlad Vasian, Sebastian Hidan – libero. Au mai evoluat: Marius Nemeş şi Alexandru Jurge. Antrenor: Dorian Faur


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI