Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, după ce patru zălăuance au ajuns la Naţională: “Pentru mine este o satisfacţie. Înseamnă că s-a muncit bine la Zalău”


După mulţi ani, HC Zalău are din nou nu mai puţin de patru componente sub “tricolor”, pentru o acţiune importantă a Naţionale României, e vorba de turneul preolimpic şi “dubla” cu Polonia pentru calificarea la Europene


Naţionala României, condusă din această primăvară de Bogdan Burcea se pregăteşte pentru meciurile de foc din turneul preolimpic din Muntenegru, dar şi pentru partidele cu Polonia pentru un loc la Campionatul European.

După o perioadă lungă, HC Zalău va avea la lot nu maai puţin de patru jucătoare! În lotul lărgit s-au regăsit handbalistele Dana Abed-Kader, Alexandra Severin, Sabrina Lazea şi Teodora Popescu. Iniţial, doar primele trei a fost incluse în lotul Romniei. Pe ultima sută, pe adresa clubului a mai venit încă o telegramă şi pentru Teodora Popescu!

Numărul mare de convocări ale elevelor sale la Naţională l-au încântat pe antrenorul Gheorghe Tadici.

Tehnicianul Zalăului a ţinut să precizeze însă că cele patru jucătoare mai au de muncit pentru a ajunge la marea performanţă.

“Pentru mine este o satisfacţie deoarece înseamnă că s-a muncit bine la Zalău. Fetele acestea au venit de pe undeva de nicăieri, de prin liga secundă cum a fost cazul lui Alexandra Severin sau de la o echipă desfiinţată, de la Deva, de unde le-am adus pe Dana Abed-Kader şi Sabrina Lazea. Înseamnă că au crescut bine, au crescut frumos şi s-au dezvoltat bine sub toate aspectele. Aceste convocări este ca şi o sabie cu două tăişuri. Ele au impresia că sunt sus şi au pretenţii peste nivelul la care sunt acum, dar eu spun că toate trei mai au mult până să poată face marea performanţă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Tehnicianul consideră că şi alte jucătoare de la HC Zalău pot face pasul spre Naţională în viitorul apropiat.

De exemplu, “portăriţa” Raluca Kelemen a și fost convocată în acest an, la acţiunea din luna ianuarie.

“Aproape de cele de la Națională sunt şi celelalte tinere, precum Raluca Kelemen, Andreea Mihart, Andreea Tecar sau Bianca Berbece. Eu am mari speranţe de la Berbece, care poată să facă ambele faze, atât apărare, cât şi atac”, a mai spus fostul selecţioner al României.


Lotul României pentru turneul preolimpic

Portari: Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie);

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare) şi Alexandra Severin (HC Zalău);

Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Ana Maria Țicu (SCM Craiova);

Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Sabrina Lazea (HC Zalău) şi Ana Maria Savu (SCM Craiova);

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București) şi Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare);

Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed Kader (HC Zalău), Teodora Popescu (HC Zalău) şi Crina Pintea (CSM București)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL