Connect with us

ATLETISM

Zălăuanul Robert Parge, dublu medaliat la Naţionalele U23

Atletul legitimat la CSU Cluj-Napoca a obţinut medalia de aur, la ştafeta 4 x 400 m, dar şi medalia de bronz la individual la proba de 400 m


Robert Parge a avut doi ani de excepţie în perioada 2018 – 2019, în care a strâns numeroase medalii, a ajuns la lotul naţional şi a stabilit record după record. Totuşi, spre finalul anului 2019, Robert nu a reuşit să obţină rezultatele dorite şi îşi propune ca în acest an să revină la forma care l-a consacrat.

Prima competiţie din acest an a fost Campionatul Naţional de Seniori şi U23. Concursul s-a desfăşurat în sala de atletism “Ioan Soter” din cadrul CSN Bucureşti “Lia Manoliu”, în perioada 28 – 29 februarie.

A fost o ediţie aniversară, având în vedere că a fost cea cu numărul 50. Sălăjeanul Robert Parge, cel care la ediţia de anul trecut a reuşit o dublă de aur la proba de 400 m, atât la tineret, cât şi la seniori.

Şi în acest an, Robert Parge spera la cea mai strălucitoare medalie. De data aceasta, la ediţia aniversară, atletul sălăjean a cucerit aurul, dar nu la individual, ci la proba de ştafetă, acolo unde a făcut echipă cu Cristian Tăut, Cristin Eşanu şi Kanizsay Laszlo Levente.

Cei patru atleţi de la CSU Cluj-Napoca au încheiat cursa în 3:04.29, depăşind cu mai bine de o secundă echipa clasată pe locul 2.

La proba individuală de 400 de metri, acolo unde a excelat Robert Parge în anii trecuţi, atletul a reuşit să câştige medalia de bronz.

Sălăjeanul a terminat cursa în 49 de secunde şi 35 de sutimi, la şase sutimi distanţă de Vlad Dulceascu de la Poli Iaşi, cel care s-a clasat pe locul 2. Proba a fost câştigată de Mihai Cristian Pîslaru de la Steaua Bucureşti, care a terminat cursa în 48 de secunde şi 36 de sutimi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM