Connect with us

Ştiri din Sălaj

Trei bărbaţi au furat mai multe bunuri dintr-o locuinţă din Hereclean


Poliţiştii sălăjeni au identificat făptaşii, dar sătenii spun că în ultima perioadă pe raza comunei au existat mai multe spargeri


Mai mulţi locuitori de pe raza comunei Hereclean sunt îngrijoraţi de numărul de furturi înregistrate în ultima perioadă.

La începutul acestei săptămâni, a venit şi o primă reacţie a Poliţiei.

Astfel, lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Hereclean continuă cercetările într-un dosar penal privind infracţiunea de furt calificat, faptă comisă în anul 2019.

La data de 5 martie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Hereclean au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, doi din Şimleu Silvaniei şi unul din municipiul Zalău, bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă, din comuna Hereclean.

Fapta a avut loc în noaptea de 30 spre 31 iulie 2019. Cei în cauză au pătruns în imobil şi au sustras un televizor, un laptop, un telefon mobil, aparat foto, cinci seturi de tacâmuri, bijuterii etc., cauzând un prejudiciu de aproximativ 37.000 lei.

“Până în prezent s-a reuşit recuperarea a aproximativ 50 % din prejudiciu. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora”, spune Maria Crsitea, purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Sălaj.

Este un pas în faţă, însă locuitorii din zonă spun că furturile se ţin lanţ.

Astfel, o femeie din comună spune că persoane necunoscute au sustras de mai multe ori motorină din rezervorul maşini aflate pe drumul principal.

Un alt consătean acuză că pe data de 4 martie i s-a sustras o sumă de bani în timp ce se afla într-un microbuz.

“Hoţii au fost văzuți, dar în zadar, deși a fost apelat şi serviciul 112. Tot în aceeași noapte, s-a produs un furt și la vecinul Podar Augustin”, precizează bărbatul păgubit, care acum câţiva ani a fost poliţist în comuna Coşeiu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj