Connect with us

Ştiri din Sălaj

PNL Sălaj şi-a desemnat candidatul pentru președinția Consiliului Județean


După ce principalele forţe politice de dreapta din Sălaj şi-au dat mâna şi au anunţat că vor avea candidaţi unici pentru Primăria Zalău şi Consiliul Judeţean, PNL şi-a desemnat candidatul pe care-l propune în cadrul alinaţei PNL-USR-PLUS, urmând ca decizia finală să fie negociată în cadrul forurilor de conducere


Sâmbătă, în prezenţa liderului PNL, Lucian Bode, ministrul interimar al Transporturilor, Comitetul Director Județean (CDJ) al Partidului Naţional Liberal (PNL Sălaj) a validat candidatura lui Dinu Iancu Sălăjanu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj.

“Sunt convins că astăzi, alături de colegii mei, am luat cea mai bună decizie prin susținerea lui Dinu Iancu Sălăjanu – un artist arhicunoscut și îndrăgit, dar și un bun manager, precum și un coleg care a rămas loial partidului nostru, indiferent de circumstanțe. Împreună cu aliații noștri politici din USR – PLUS și cu sprijinul sălăjenilor sunt convins că avem prima șansă la alegerile locale”,

a declarat Lucian Bode, președintele PNL Sălaj.

Dinu Iancu Sălăjanu le-a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată, precizând, totodată, că în următoarea perioadă va construi o echipă și un program politico-administrativ coerent și realist.

“Am experiența competițiilor electorale și sunt și un om care știe să lucreze în echipă. Îi aștept alături de mine pe toți cei care își doresc să pună umărul pentru dezvoltarea Sălajului”, a arătat Dinu Iancu Sălăjanu.

Cunoscutul solist de muzică populară, Dinu Iancu Sălăjanu (50 de ani) a mai încercat de două ori să ajungă în fruntea Consiliului Judeţean Sălaj, dar a pierdut de fiecare dată în faţa candidatului PSD, Tiberiu Marc, actualul preşedinte al CJ Sălaj.

Dinu Iancu Sălăjeanu este la a treia încercare, după ce a pierdut de două ori în faţa PSD

Prima dată a candidat în 2008, din partea Partidului Iniţiativa Naţională, când a reuşit un scor de 7,16%. La alegerile din 2012, Dinu Iancu Sălăjeanu candida pe listele PDL când a ieşit pe locul al treilea, cu un scor de 20,14%. În mandatul 2012-2016, Iancu Sălăjanu a fost consilier judeţean PDL, iar din 2016 este de consilier local PNL în Zalău. Dinu Iancu Sălăjeanu este director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

Dinu Iancu Sălăjeanu a intrat în politică în 2006 când a fost numit preşedinte al PIN Sălaj, apoi a migrat în PDL, iar după fuziunea dintre PDL – PNL, Dinu Iancu Sălăjeanu intră în PNL.

Preşedintele USR Sălaj, Cosmin Viaşu susţine că PNL îşi doreşte conducerea judeţului, iar alianţa vrea să acapareze Primăria Zalău

“Este o propunerea PNL, sub acordul de principiu semnat de cele trei partide de dreapta. USR Sălaj are desemnaţi candidaţii pentru cele două funcţii, recpectiv Gabriela Olar la Primăria Zalău şi Cosmin Ardelean la preşedinţia Consiliului Judeţean. Urmează ca în perioada următoare să purtăm negocieri şi discuţii pentru a desemna candidaţi unici pentru cele două funcţii. Din discuţiile purtate până acum, PNL se va îndrepta spre Consiliul Judeţean, iar Alianţa USR-PLUS către Primăria Zalău”, a declarat liderul USR, Cosmin Viaşu.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj