Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. SCM Zalău a fost pusă la respect de Unirea Dej

Deşi a realizat o campanie de transferuri impresionantă, gruparea sălăjeană a debutat cu stângul, fiind învinsă de Unirea Dej la două goluri diferenţă la capătul unui joc în care SCM Zalău şi-a creat cu greu şanse de a marca


SCM Zalău a avut un tur de campionat destul de şters şi a încheiat pe penultimul loc. Însă, în această pauză competiţională, gruparea sălăjeană a perfectat mai multe transferuri sonore pentru a-şi putea îndeplini obiectivul, acela de a rămâne în Liga a III-a.

Astfel, la echipă au ajuns jucători cu experienţă la nivelul primelor două ligii din România, cele mai sonore fiind cele ale lui Laurenţiu Iorga (campion cu Oţelul Galaţi) sau al lui Andrei Iuliu Haţiegan – venit de la Poli Iaşi.

Prin urmare, SCM Zalău părea favorită în deplasarea de la Dej, acolo unde sălăjenii au întâlnit Unirea în prima etapă din retur.

În tur, dejenii s-au impus cu 2 – 0 la Zalău şi sperau la o victorie şi pe teren propriu.

Primele minute le-au aparţinut sălăjenilor care au avut o posesie mai bună, însă a fost mai mult o dominare sterilă. Fundaşii laterali, Ervin Kinczel şi Florin Pop au oferit câteva centrări periculoase şi Andrei Pavel a trecut puţin pe lângă minge, astfel că ocazii periculoase nu au prea fost la poarta Dejului. Nici galeria venită de la Zalău nu le-a purtat mai mult noroc băieţilor pregătiţi de Marius Paşca şi Alexandru Pop, astfel că prima mare ocazie le-a aparţinut gazdelor.

Băieţii lui Dragoş Militaru au mizat pe cartea contraatacului în acest joc şi Raul Vitan putea înscrie în poarta fostei echipe, însă şutul său a trecut milimetric pe lângă poarta apărată de Andrei Pop.

În continuare meciul a decurs fără prea multe faze de poartă, până înainte de pauză, când Marius Dumitraşcu a pasat greşit în propriul careu, iar mingea a ajuns la un adversar care a şutat la poartă, iar balonul l-a atins în mână pe căpitanul Răzvan Dulap, centralul arătând punctul cu var.

Astfel Andrei Pop l-a învins pe Andrei Pop de la punctul cu var. Atacantul dejenilor a transformat fără emoţii penalty-ul şi a dus Dejul în avantaj, chiar înainte de pauză.

În partea secundă au intrat pe teren şi golgheterul din tur – Sebastian Culda, dar şi Sebastian Duma. Cu cei doi pe flancuri, au apărut şi primele şuturi spre poarta Unirii, însă, fără efect.

Astfel, după un contraatac ca la carte, elevii lui Dragoş Militaru şi-au dublat avantajul, după ce Andrei Pop a realizat dubla în minutul 54, după ce cu trei minute înainte ratase incredibil din doar câţiva metri.

Nici cu Haţiegan – jucător ce a evoluat ultima dată în Liga 1 la Poli Iaşi, care a intrat la pauză, SCM Zalău nu şi-a creat mai multe şanse şi golul a picat tot în poarta zălăuanilor, Andrei Pop realizând hattrick-ul, după un şut plasat la colţul lung din interiorul careului.

În ultimele minute, Răzvan Dulap a lăsat centrul defensivei şi a urcat în atac, iar SCM Zalău a reuşit golul de onoare. Dulap a marcat cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă venită din partea lui Florin Istrate.

S-a terminat 3 – 1 pentru Unirea Dej, astfel că gruparea sălăjeană are mult de muncit pentru a evita retrogradarea. De precizat faptul că în acest joc, în afară de gol, zălăuanii au mai expediat un singur şut pe spaţiul porţii şi acela a fost dintr-o lovitură liberă executată de Andrei Haţiegan.

Pentru SCM Zalău urmează un nou meci dificil, pe terenul celor de la Viitorul Şelimbăr.


Unirea Dej – SCM Zalău 3 – 1 (1 – 0)

Au marcat: Andrei Pop (’40, 54 şi 60), respectiv Răzvan Dulap (’90+3)

Unirea Dej: Dorin Fărcaş – Mihai Kereki, Lorand Lang, Ionuţ Frăsineanu, Ionuţ Maxim, Angelo Cocian, Raul Vitan, Marius Cătinean (cpt.), Andrei Pop, Adrian Pop şi Robert Cornea. Rezerve: Paul Papp – Andrei Peter, Daniel Iepan, Alex Blaj, Florin Sabo, Adrian Fărcaş şi Alexandru Papp. Antrenor: Dragoş Militaru

SCM Zalău: Andrei Pop – Ervin Kinczel, Răzvan Dulap (cpt.), Kis Lorant, Florin Pop – Marius Dumitraşcu (’46 Sebastian Duma), Raul Stanciu (’65 Sebastian Culda), Andrei Vaştag (’85 Raul Saroşi), Laurenţiu Iorga, Florin Istrate – Andrei Pavel (’46 Andrei Iuliu Haţiegan). Rezerve: Claudiu Băican – Iustin Ardelean şi Călin Cristian. Antrenor: Marius Paşca

ă

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL