Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău, gata de un nou început


În urma unei campanii fructoase de transferuri în care a reuşit să aducă 10 jucători cu experienţă, gruparea de sub Meseş abordează returul cu altă perspectivă şi speră în salvarea de la retrogradare. Primul “hop” este Unirea Dej, o echipă schimbată faţă de tur, dar în faţa cărei SCM Zalău are prima şansă prin prisma lotului de jucători şi a soluţiilor pe care le are acum antrenorul Marius Paşca


Vineri, ora 15.00, Stadionul Municipal din Dej:

Unirea Dej – SCM Zalău

După trei luni de pauză, campionatul Ligii a III-a se reia la finalul săptămânii. Prima etapă din retur o găseşte pe SCM Zalău schimbată în totalitate, în condiţiile în care în iarnă au fost transferaţi nu mai puţin de 10 jucători.  Robert Popescu, Florin Istrate, Raul Stanciu, Marius Dumitraşcu, Laurenţiu Iorga, Andrei Vaştag, Andrei Pavel, Kis Lorant, Tudor Ţăranu şi Andrei Iuliu Haţiegan sunt jucătorii cu experienţă pe care a mizat conducerea tehnică şi cea administrativă, în speranţa atingerii obiectivului: salvarea de la retrogradare.

La prima vedere, pare uşor de realizat acest obiectiv, în condiţiile în care antrenorul are acum la dispoziţie jucători cu experienţă, toţi cu meciuri în eşaloanele superioare, iar o parte dintre ei cu experienţa primei ligi. Însă, rămâne de demonstrat şi în teren, începând cu partida de vineri, când SCM Zalău începe returul, în deplasare la Unirea Dej.

Gruparea de pe Someş este şi ea mult schimbată faţă de tur, astfel că în această iarnă, echipa a fost preluată de Dragoş Militaru, antrenorul care în tur a pregătit-o pe fruntaşa Luceafărul Oradea. S-au făcut şi transferuri, iar la Unirea a ajuns şi un fost jucător de la SCM – Raul Vitan – care va avea ocazia să joace împotriva fostei echipe, chiar în prima etapă din retur.

La cum arată clasamentul, SCM este obligată să câştige acest meci, cu atât mai mult cu cât întâlneşte o contracandidată la evitarea locurilor retrogradabile. Unirea ocupă locul 11 cu 18 puncte şi nu este scăpată de grijile retrogradării, având doar 3 puncte în faţa celor de la CFR Cluj II, ocupanta locului 13.

La partida din tur, Unirea a câştigat cu 2 – 0 la Zalău, dar acum SCM este schimbată radical, iar din acel lot au mai rămas doar 8 jucători. Formaţia zălăuană începe returul de campionat de pe locul 15 şi are de recuperat 7 puncte până  să ajungă deasupra liniei ce asigură menţinerea în Liga a III-a. Cu o victorie la meciul de vineri, echipa antrenată de Marius Paşca poate urca un loc în clasament, cu condiţia ca AFC Odorheiu Secuiesc să nu câştige jocul de pe teren propriu cu Avântul Reghin.

Partida dintre Unirea Dej şi SCM Zalău se dispută vineri, de la ora 15.00, pe Stadionul Municipal din Dej. Înaintea meciului,sălăjenii nu se confruntă cu probleme medicale, antrenorul având la dispoziţie 24 de jucători pentru a forma lotul de 18 şi mai apoi primul 11.

Şi în etapa a II-a din retur, SCM Zalău va juca tot în deplasare, pe 13 martie, la Viitorul Şelimbăr, urmând ca primul joc de pe teren propriu să fie pe 21 martie, cu Gloria Bistriţa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL