Connect with us

FOTBAL

AS Ileanda renaşte din propria cenuşă

Chiar dacă s-a despărţit de majoritatea jucătorilor importanţi, gruparea condusă de Cornel Lar continuă activitatea la nivelul Ligii a IV-a


În această iarnă, apele Someşului au fost foarte tulburi la Ileanda, acolo unde antrenorul Adrian Pop şi-a anunţat retragerea, iar cei mai importanţi jucători s-au îndreptat spre alte zări.

În aceste condiţii, gruparea de pe Someş a luat în calcul retragerea din competiţie. Primarul Cornel Lar spunea acum câteva săptămâni că în proporţie de 90 la sută echipa de fotbal a comunei se retrage din campionatul Ligii a IV-a.

Din fericire, acest scenariu sumbru nu a mai avut loc, deoarece autorităţile locale au pus piciorul în prag şi au găsit soluţii pentru continuarea activităţii fotbalistice.

Astfel, la echipă a fost atras un sponsor care va susţine financiar AS Ileanda. Este vorba despre Bogdan Ciurte, un patron de restaurant, originar din Mesteacăn (comuna Valea Chioarului – judeţul Maramureş).

Acesta va ocupa un post şi în staff-ul tehnic, urmând să pregătească echipa, împreună cu Horaţiu Vale, cel care în tur a fost unul dintre componenţii de bază ai echipei. Acesta din urmă, alături de Andrei Ciurar, se vor ocupa şi de destinele formaţiei de juniori A1.

În cursul zilei de miercuri, conducerea clubului a legitimat nu mai puţin de 13 jucători, astfel ca AS Ileanda să poată alinia la startul returului o echipă completă.

“În această dimineaţă, am fost la sediul AJF Sălaj, unde am legitimat 13 jucători, din judeţul Sălaj, dar şi din judeţele limitrofe. Totodată, am reactivat mai mulţi jucători care au mai evoluat pentru formaţia noastră în anii trecuţi, dar care din diferite motive au fost nevoiţi să renunţe la activitatea fotbalistică. În plus, există şanse mari ca la echipă să revină şi fraţii Hossu”, ne-a declarat Cornel Lar – conducătorul echipei, cel care este şi primarul comunei Ileanda.

În prima etapă din retur, programată la finalul acestei săptămâni, AS Ileanda va evolua pe terenul celor de la Ardealul Crişeni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL