Connect with us

Ştiri din Sălaj

A3: Se cer oferte pentru construirea tronsonului de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău


Ministrul sălăjean al Transporturilor, Lucian Bode aduce vești bune pentru sălăjeni. Bode a făcut o postare pe pagina personală de Facebook unde anunţă că a fost validată documentația pentru tronsonul de autostradă Nușfalău – Suplacu de Barcău


“Printre principalele obiective asumate în momentul în care am preluat portofoliul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor s-au numărat planificarea și prioritizarea proiectelor majore din infrastructură, precum și eliminarea barierelor administrative”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ieri, 2 martie, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au avizat proiectul tehnic pentru secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu–Pitești (Sibiu – Boița). Totodată, CNAIR a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, proiect constând în principal în sporirea capacității de circulație de la 2 benzi la 4 benzi de circulație (câte două pe sens) și eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum și reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe acest sector de drum național.

În privința Autostrăzii Transilvania, documentația pentru secțiunea 3B5 Nușfalău–Suplacu de Barcău a fost validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, iar termenul de depunere a ofertelor este de 09.03.2020.

“Lucrurile trebuie să se desfășoare într-o continuă dinamică și de aceea ședințele necesare aprobării documentelor sau solicitării unor soluții tehnice să se desfășoare ori de câte ori e necesar. Urmăresc permanent situația infrastructurii și pot să spun că acolo unde mai există bariere administrative, le eliminăm cu celeritate!”, declară ministrul Lucian Bode.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea şi execuţia a 13,55 kilometri de autostradă este 395,72 milioane de lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj