Connect with us

Ştiri din Sălaj

Investiţii şi finalizarea proiectelor – obiectivul autorităţilor din Chieşd pentru anul 2020


În urma şedinţei de buget, autorităţile locale au alocat suma necesară finalizării proiectelor la reţelele de apă şi canalizare din comună. În 2020 cu bani de la bugetul local se va construi o piaţă agroalimentară în centrul comunal şi se va achiziţiona şi un microbuz pentru echipa de fotbal


Anul 2019 a fost unul plin de realizări pentru comuna Chieşd. S-a lucrat la infrastructură, iar toate străzile şi uliţele din comună sunt asfaltate şi după cum spunea şi primarul Leontin Chiş, nu există casă care să nu aibă asfalt în faţa porţii. S-a lucrat intens şi la reţeaua de apă şi canalizare, lucrările fiind finalizate în proporţie de 95%.

Recent a avut loc şi şedinţa de buget la Consiliul Judeţean, astfel că Primăriile au primit banii pentru acest an. La Chieşd, prioritate în anul 2020 este finalizarea reţelelor de apă şi canalizare.

 “Avem cuprins în buget finalizarea reţelelor de apă şi canalizare. Sunt două proiecte, unul împreună cu comuna Bocşa şi altul pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în comuna Chieşd. Suntem încrezători că anul acesta vom finaliza aceste proiecte”, ne-a declarat primarul Leontin Chiş.

Există şi o problemă legată de buget, iar autorităţile locale au bani doar pentru şase luni.

“Avem o problemă cu banii pentru asistenţii sociali şi persoanele cu dizabilităţi. Avem bugetat doar pentru şase luni, dar ni s-a promis că în vară va avea loc o rectificare de buget şi vom mai primi finanţare”, a mai spus primarul.

De menţionat este faptul că în comuna Chieşd sunt în jur de 40 de persoane care beneficiază de acest ajutor din partea autorităţilor locale.

Autorităţile locale susţin activitatea sportivă din comună şi în anul 2020. Astfel, echipa de fotbal va primi o finanţare de 90.000 de lei, sumă care se va folosi şi pentru achiziţionarea unui microbuz cu care echipa de fotbal să se poată deplasare la meciuri.

Piaţă agroalimentară nouă la Chieşd

La capitolul investiţii, Primăria Chieşd a alocat 48.000 de lei pentru o piaţă agroalimentară în centrul comunal, dar şi 125.000 de lei pentru cofinanţare în cadrul unui proiect de amenajare a văilor.

Totodată, în acest an, autorităţile locale îşi propun să achite şi datoriile acumulate în anii precedenţi către compania care a efectuat lucrări de asfalatre în comună.

“Suntem datori cu 356.000 de lei către SC Drum Construct SRL, firmă care ne-a tot înţeles şi ne-a aşteptat. De trei ani am putut să plătim doar sume mai mici, dar în acest an vom achita toată suma datorată”, a declarat Leontin Chiş.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştirile din Sălaj, care a apărut miercuri, 26 februarie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj