Connect with us

JUNIORI

Academia de Volei “Lazăr Marius” şi CSS Zalău s-au calificat la turneul semifinal de minivolei

Academicienii au câştigat Seria F, după ce şi-a trecut în cont şi turneul IV, în timp ce elevii lui Horea Giurgiu s-au calificat la turneul semifinal de pe locul 2 în Serie


Voleiul juvenil din Sălaj traversează o perioadă bună. După rezultatele excelente din sezonul trecut când judeţul nostru a avut două echipe în topul naţional al Campionatului de Minivolei, Academia de Volei “Lazăr Marius” şi CSS Zalău impresionează din nou.

Cele două echipe au făcut parte din Seria F şi au reuşit să se califice la turneul semifinal. Academia de Volei “Lazăr Marius” a defilat în această serie şi după ce a câştigat primele trei turnee, “academicienii” şi-au trecut în cont şi pe al patrulea.

La Bistriţa, în perioada 21 – 22 februarie a avut loc turneul IV de minivolei, ultimul din Seria F. Turneul a fost amânat pentru această dată, deşi ar fi trebuit să se dispute în luna decembrie.

Echipa organizatoare, LPS Bistriţa, nu a câştigat niciun meci şi spera să “spargă” această barieră pe teren propriu. De cealaltă parte, Academia de Volei “Lazăr Marius” Zalău şi CSS Zalău şi-au propus să practice un joc bun şi să-şi asigure primele două locuri în Serie, care asigură calificarea la turneul semifinal.

Academicienii au început perfect şi au câştigat cu 3 – 1 în faţa celor de la CSS Zalău. În a doua zi de competiţie, echipa lui Marius Lazăr s-a duelat cu LPS Bistriţa, iar pentru acest joc, antrenorul zălăuanilor a decis să le dea şansa să joace unor copii mai mici pe care doreşte să-i folosească în campionatul viitor.

În aceste condiţii, echipa gazdă s-a impus, dar Marius Lazăr s-a arătat mulţumit de atitudinea băieţilor săi, mai ales că au câştigat un set. Tot în a doua zi, CSS Zalău a pierdut cu CSS 2 Baia Mare, după care a învins LPS Bistriţa. În ultimul joc, Academia de Volei “Lazăr Marius” a învins cu 3 – 1 CSS 2 Baia Mare.

În urma rezultatelor celor patru turnee, Academia de Volei “Lazăr Marius” a câştigat Seria F, în timp ce CSS Zalău s-a clasat pe locul 2. Ambele echipe sălăjene s-au calificat la turneul semifinal.

“A fost foarte bine, pentru că am reuşit să câştigăm două meciuri. Am pierdut un meci, dar l-am pierdut pentru că am folosit şase copii de generaţie 2008 – 2009 ce vreau să-i folosesc în campionatul următor şi pentru ei a fost prima experienţă. I-am folosit în meciul cu LPS Bistriţa, echipă care nu a câştigat niciun meci până atunci. Am vrut să-i folosesc să vadă ce înseamnă competiţia. Nu i-am folosit în celelalte două meciuri pentru că nu e sportiv şi nu am dorit să facem noi clasamentul. Copiii s-au mişcat foarte bine şi chiar am sperat că o să câştigăm. Însă, cei de la Bistriţa au fost cu doi ani mai mari şi în cele din urmă s-au mobilizat şi au câştigat un set”

Marius Lazăr 

A fost ultimul turneu de calificare. Urmează să se stabilească datele şi locaţiile de desfăşurare a turneelor semifinale. Până atunci, Academia de Volei “Lazăr Marius” va efecuta un meci amical cu CSS Lapi Dej, echipă care a câştigat Seria E fără joc pierdut. Meciul va avea loc la Dej, în 1 martie.


Rezultatele turneului IV de la Bistriţa:

CSS 2 Baia Mare – LPS Bistriţa          3 – 1

A. V. “Lazăr Marius” – CSS Zalău       3 – 1

CSS 2 Baia Mare – CSS Zalău               3 – 0

LPS Bistriţa – A. V. “Lazăr Marius”   3 – 1

A. V. “Lazăr Marius” – CSS 2 Baia Mare 3 – 1

CSS Zalău – LPS Bistriţa               3 – 1

Academia de Volei “Lazăr Marius” Zalău: Robert Gal, Romulus Bogdan Strîmbu, Mario Ochiş, Bogdan Buciu, Bogdan Popa, Rareş Bica, Tudor Lazea, Mihai Brânduşan, Ioan Hosu, Tudor Iancu, Darius Orţan, David Chiş, Patrik Verdeş, George Sabou, Tudor Barbur, Luca Vescan, Ioan Duma, Ştefan Boroeanu şi Andrei Gavriluţ. Antrenor: Marius Lazăr


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI