Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ce spune PNL Sălaj despre propunerea de premier a lui Florin Cîţu


După anunţul preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna ca premier pe actualul ministru al Finanţelor, purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj – Paul Maghiu – ne-a transmis că noua propunere a venit ca urmare a unei consultări între şeful de stat şi delegaţia PNL condusă de Ludovic Orban


Propunerea este rezultatul consultării dintre președintele Iohannis și delegația PNL la Palatul Cotroceni, condusă de Ludovic Orban, care primit mandatul Biroului Executiv.

Ludovic Orban este premier în exercițiu și președintele PNL.

Ludovic Orban este garanția funcționării actualului Executiv care gestionează cu maximă responsabilitate problemele curente cu care se confruntă acum România.

Florin Cîțu a reușit într-un timp record să facă rectificarea bugetară, să închidă bugetul pe 2019, să elaboreze proiectul de buget. Guvernul a reușit să livreze bugetul pe 2020 în timpul promis.

Florin Cîțu are un masterat în economie, obținut în 2002 la Iowa State University, SUA.

A lucrat ca economist la Banca Națională a Noii Zeelande (2001-2003) și la Banca Europeană de Investiții, Luxemburg (2003-2005).

A fost, de asemenea, economist independent (2005-2006), întocmind rapoarte despre evoluția macroeconomică, analiza riscului valutar, analiză asupra inflației, rapoarte despre sectorul bancar, consultant pentru obținerea de rating. Lista clienților a inclus Goldman Sachs, JP Morgan, bănci care activează în România.

A fost economist șef al ING Bank România (2006-2007) și șef al Direcției Piețe Financiare din cadrul ING Bank România (2007-2011).

În 2016, a devenit senator #PNL, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj