Connect with us

Ştiri din Sălaj

În luna ianuarie, peste 80 de şoferi au rămas fără permis în Sălaj

În urma acţiunilor desfăşurat în prima lună a anului, poliţiştii sălăjeni au aplicat aproape 1.500 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 80 de permise de conducere


Scopul polițiștilor rutieri este acela de a preveni evenimentele rutiere, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Codului Rutier, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au aplicat 1491 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut în vederea suspendării 89 de premise de conducere.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj