Connect with us

Ştiri din Sălaj

VEŞTI BUNE. China anunță că a descoperit vaccinul împotriva noului coronavirus!


Un diplomat chinez a declarat la un briefing desfăşurat luni la Ambasada Chinei de la Moscova că au fost deja descoperite medicamente şi vaccinuri împotriva virusului care a îngrozit o întreagă lume


Zhang Hanhui – ambasadorul Chinei în Rusia – a declarat azi că chinezii au dezvoltat deja un vaccin, care şi-a arătat anterior eficacitatea împotriva coronavirusului.

“China a dezvoltat deja un vaccin care arată imunitate. Dar acesta este preliminar, sunt necesare verificări și rafinamente suplimentare”, a declarat oficialul chinez la un briefing desfăşurat luni la Ambasada Chinei de la Moscova. Conform Interfax, ambasadorul a raportat că există şi medicamente eficiente pentru tratarea coronavirusul.

“Practica arată că medicamentele chineze funcționează eficient. În toate cazurile când sunt utilizate medicamente, nu a existat un singur caz de complicații. Eficacitatea generală a medicamentelor chineze arată peste 85%, în unele zone mai mult de 90%”, a precizat acesta.

Diplomatul a mai spus că în China a fost găsit un medicament vechi ce funcționează eficient împotriva coronavirusului, acesta este „fosfat de cloroquina”.

“Există, de asemenea, un medicament vechi fabricat de sovietici. Până în prezent, două medicamente sunt considerate mai eficiente. Cele mai eficiente metode sunt medicina europeană în combinație cu chineza”, a menţionat ambasadorul.

În plus, Zhang Hanhui a negat sugestia originii artificiale a coronavirusului. “Vă spun cu siguranță că acesta nu este artificial. Poate că este un virus precum virusul SARS de la animale sălbatice”, a spus el.

Ambasadorul a menționat că căutarea sursei virusului continuă, versiunea conform căreia liliacul era „gazda” bolii este verificată, dar încă nu a fost confirmată.

 

Şi în Hong Kong, oamenii de știință au dezvoltat un vaccin împotriva „coronavirusului Wuhan”

Recent, mass-media a raportat că un grup de cercetători din Hong Kong au dezvoltat deja un vaccin împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, va fi posibil să se înceapă utilizarea acestuia numai după studiile clinice.

Potrivit cercetătorilor, testarea vaccinului la animale va dura luni și va fi posibilă trecerea la testarea la om cel mai bine doar anul viitor și abia apoi va începe utilizarea în masă a acestuia.

Vaccinurile împotriva noului coronavirus sunt, de asemenea, dezvoltate în Statele Unite ale Americii și Rusia.

La începutul lunii februarie, șeful Ministerului Sănătății Federației Ruse – Mikhail Murashko – a declarat că dezvoltarea unui vaccin de la Covid-19 este în proces, va dura 8-10 luni.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj