Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fostul prefect de Sălaj, Marin Niţu candidează pentru o funcţie de consilier local în Cluj


Marin Niţu a fost numit prefect de către premierul Dacian Cioloş în martie 2016, când Ionel Ciunt şi-a dat demisia pentru a putea candida la funcţia de primar al Zalăului


Sălăjeanul Marin Niţu, prefectul Sălajului din timpul guvernării tehnocrate Cioloş, candidează pentru un post de consilier local în Municipiul Cluj-Napoca, pe listele PLUS Cluj.

Marin Niţu, prefectul Sălajului din timpul guvernării lui Dacian Cioloş, a pus la începutul lunii februarie 2018, bazele Fundaţiei Platforma România 100 în Cluj-Napoca, alături de alte 18 persoane. Din această fundaţie s-a desprins noul partid politic condus de Dacian Cioloş PLUS, care se doreşte a fi o alternativă la actuala clasă politică din România.

O viaţă în slujba sălăjenilor

Marin Niţu s-a născut pe 15 decembrie 1952. Este licenţiat în ştiinţe juridice, istorie şi ştiinţe sociale, fiind absolvent al Universitatii “Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca. Are şi un master obţinut tot la Babes – Bolyai în ştiinţe administrative.
Între anii 1975 – 1983, Nitu a fost profesor de istorie, inclusiv la mai multe licee din Zalău, printre care Liceul de Chimie şi Liceul numărul 1. A lucrat în Instituţia Prefectului Sălaj din 1990. A fost consilier juridic, apoi şef de birou, iar între anii 2001 – 2004 a fost secretar general al prefectului. Din 2006 până în 2009 a fost subprefect, iar în 2016, în perioada guvernării Cioloş a fost prefectul Sălajului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj