Connect with us

ATLETISM

Marcel Petrean se remarcă şi în competiţii atletice


După ce a fost vicepreşedinte la Armătura Zalău, şi-a făcut un nume  în minifotbalul sălăjean şi a participat în competiţii de ciclism, Marcel Petrean participă şi în competiţii de semimaraton, acolo unde a reuşit rezultate bune, având în vedere că este la început


Marcel Petrean a fost vicepreşedinte la Armătura Zalău pe când echipa evolua în Divizia B, dar în ultima perioadă şi-a făcut un nume şi în minifotbalul românesc, fiind unul dintre arbitri remarcaţi.

Ba mai mult, acesta a arbitrat chiar şi în Liga Campionilor.  Însă, nu doar fotbalul l-a atras, iar pasiunea pentru sport nu are limite. Astfel, de câţiva ani buni practică ciclism, la nivel amator, iar în ultima perioadă îi fac cu ochiul şi competiţiile de atletism.

Astfel, Petrean a fost prezent de fiecare dată la Semimaratonul de la Zalău şi a început să participe la competiţii oficiale şi în judeţele învecinate. Astfel, în urmă cu trei săptămâni a participat la un semimaraton pe o distanţă de 15 kilometrii în judeţul Cluj.

Traseul a fost pe Dealul Feleacului. Născut la data de 26 septembrie 1973, Marcel Petrean a concurat la categoria 40 – 49 de ani, alături de alţi 43 de sportivi. La finalul competiţiei s-a clasat pe locul 15.

La finele săptămânii precedente, la Oradea a avut loc ediţia din acest an a competiţiei Oradea City Trail, o competiţie de semimaraton pe o lungime de 21 de kilometri. Şi de această dată, Marcel Petrean s-a aflat la start şi a reuşit o performanţă bună.

Astfel, din cei 25 de participanţi la categoria 40 – 49 de ani, sălăjeanul nostru s-a clasat pe locul 16 şi a remarcat faptul că cea mai importantă este mişcarea.

“A fost frumos, puţin greu, dar m-am descurcat. Mie mi-a plăcut sportul întotdeauna, indiferent de ramură şi la concursuri de atletism am participat doar la competiţii din zonă. Mişcarea este cea mai importantă”, ne-a declarat Marcel Petrean.

O contribuţie la rezultate bune obţinute de Marcel Petrean la competiţiile de semimaraton o reprezintă şi pregătirea exemplară pe care o face în fiecare săptămână altături de SPARTANII din Zalău.

SPARTANII reprezintă un grup coordonat de Cosmin Paşca, unul dintre cei patru antrenori din România care are licenţă de antrenor spartan. Grupul se pregăteşte pentru un concurs intens ce va avea loc în Ungaria.

“De când sunt cu SPARTANII, am pregătire mai bună. Ne antrenăm în fiecare miercuri şi duminică dimineaţa. Ne pregătim de un concurs în Ungaria, la Veszprém”, a mai spus Marcel Petrean.

Competiţia din ţara vecină va fi de tip Spartan Race şi pe o lungime de 10 km o să fie alergare, după care în următorii 20 km o să fie o cursă cu obstacole.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 februarie. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM