Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un an de la tragedia în care o fetiţă de 12 ani a căzut din microbuzul Gurzău Trans şi a decedat


Ieri, 19 februarie, s-a împlinit un an de la tragicul accident care a avut loc pe Bulevard, în zona Astralis, când o fetiţă de doar 12 ani a căzut din microbul firmei GurzăuTrans şi a decedat pe loc


Şoferul microbuzului Gheorghe Gurzău – patronul fimeri de transport GurzăuTrans a fost reţinut de poliţişti, apoi arestat preventiv pentru 60 de zile, după care plasat în arest la domiciliu. Ulterior a fost plasat sub control judiciar. În acest moment Gheorghe Gurzău este judecat în două dosare penale care se află pe rolul Judecătoriei Zalăuucidere din culpă, dosar în care următorul termen este stabilit pentru data de 26 februarie. Al doilea dosar penal în care Gheorghe Gurzău este judecat pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, instanţa de judecată a stabilit primul termen pentru data de 21 februarie.

Amintim că, la data de 19 februarie 2019, în jurul orei 14.37, pe Bulevardul Mihai Viteazul, un bărbat de 57 de ani din Zalău, în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, cursă regulată, nu a asigurat închiderea uşilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat şi a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

La faţa locului au ajuns şi echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sălaj, care au acordat primele îngrijiri medicale fetiţei căzute pe partea carosabilă.

Fetiţa a fost inconştientă şi timp de 45 de minute, medicii au efectuat manevre de resuscitare, din păcate, însă, acestea au fost în zadar, iar fetiţa de 12 ani a fost declarată decedată.

Din ce spun procurorii, imediat după ce fetiţa minoră a căzut din micorbuz, poliţiştii rutieri i-au indicat şoferului Gheorghe Gurzău să elibereze traficul. La indicaţiile poliţiştilor, Gurzău trebuia să întoarcă microbuzul la sensul de la Kaufland şi să parcheze maşina. Dar Gurzău nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier, a continuat drumul şi a abandonat toate impovizaţiile folosite pentru transportul persoanelor.

Inculpatul Gurzău nu îşi recunoaşte vinovăţia

Gurzău Gheorghe a fost trimis în judecată fără acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procurorii zălăuani vor condamnarea lui Gurzău, care riscă ani grei de puşcărie.

Ambele pedepse prevăzute pentru infracţiunile de care este acuzat Gheorghe Gurzău sunt între 2 şi 7 ani, iar dacă Gurzău va primi mai mult de trei ani, atunci va executa pedeapsa după gratii. Dacă pedeapsa dată de instanţă este sub trei ani, inculpatul are şanse să fie condamnat cu suspendare şi va rămâne în libertate. Dar ţinând cont că nu şi-a recunoscut faptele şi nici nu a negociat o pedeapsă mai blândă cu procurorii, Gurzău riscă să fie condamnat la închisoare cu executare.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj