Connect with us

ATLETISM

Maria Csiki s-a remarcat la Memorialul “Dorin Melinte”

Atleta pregătită de Nelian Ianchiş a obţinut cel mai bun rezultat din rândul delegaţiei sălăjene prezente la competiţia de la Bacău


La finele săptămânii trecute, Sala de Atletism de la Bacău a găzduit o nouă ediţie a Memorialului “Dorin Melinte”. Competiţia este organizată în memoria fostului mare antrenor.

Competiţia se organizează anual şi se află în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Atletism.  Peste 250 de sportivi s-au aflat la această ediţie, printre care am regăsit şi o delegaţie din judeţul Sălaj.

Clubul Sportiv Şcolar Zalău a deplasat un lot format din 6 sportivi la competiţia de la Bacău, aceştia fiind însoţiţi de antrenorul Nelian Ianchiş. Din rândul sportivilor sălăjeni, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Maria Csiki.

Deşi se încadrează la categoria de vârstă copii I, eleva lui Nelian Ianchiş a reuşit să urce pe podium la categoria juniori III. Maria este născută în anul 2007, în timp ce celelalte două fete de pe podium sunt născute în anul 2005.

“La această categorie de vârstă, diferenţa este mare şi Maria a reuşit un rezultat foarte bun şi care ne dă speranţe la o medalie la Campionatul Naţional”, ne-a declarat Nelian Ianchiş.

În cazul celorlalţi cinci sportivi care au făcut parte din delegaţia sălăjeană, să spunem că era loc şi de mai bine.  Pentru atleţii de la CSS Zalău urmează la mijlocul lunii viitoare, în perioada 14 – 15 martie, Campionatul Naţional de juniori III.

Competiţia se va desfăşura tot în Sala de Atletism din municipiul Bacău. Următoarea competiţie pentru copii va avea loc în perioada 21 – 22 martie, la Bucureşti. Este vorba despre Campionatul Naţional de copii, acolo unde Maria Csiki are mari şanse să cucerească o medalie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM