Connect with us

ARTE MARTIALE

Cristian Bolduţ a luat lecţii de la cel mai titrat karateka din kyokushin-ul european

Sportivul de la CS Vidalis Zalău a participat la un stagiu organizat de Federaţia Română de Karate Kyokushin la care invitat special a fost Valeri Dimitrov, cel care a câştigat nu mai puţin de 19 titluri europene şi 3 titluri mondiale


Unul dintre cele mai iubite şi practicate sporturi din judeţul Sălaj este karate-ul. Acest sport reprezintă sănătate şi în primul rând disciplină. În ceea ce priveşte karate-ul kyokushin, în ultimii ani, Cristian Bolduţ a excelat în acest domeniu, reuşind să reprezinte cu succes judeţul nostru la competiţii naţionale, dar mai ales internaţionale.

Chiar dacă a împlinit recent frumoasa vârstă de 41 de ani, Bolduţ continuă să se perfecţioneze şi la finalul săptămânii trecute a participat la Stagiul Naţional de Iarnă, organizat de Federaţia Română de Karate Kyokushin, la Oradea.

Peste 150 de sportivi au răspuns prezent la acest stagiu de pregătire.

Invitat special pentru această acţiune a fost renumitul Valeri Dimitrov, 5 DAN, unul dintre cei mai titraţi karateka din lume. Bulgarul are nu mai puţin de 19 titluri europene şi 3 titluri mondiale, fiind cel mai prolific campion din kyokushin-ul european. Alături de acesta, la stagiu de la Oradea a fost prezent şi Dimitar Trampov, tot cu 5 DAN.

De asemenea, au fost prezente şi  campioana europeană Ivanka Popova, precum şi Gergana Dimitrova.

Una peste alta, a fost un stagiu ce a avut tematică lupta şi au fost antrenamente specifice. Timp de trei zile, participanţii la acest stagiu de pregătire au avut de la cine învăţa şi totul a fost o experienţă reuşită. Pe lângă Cristian Bolduţ, Zalăul a fost reprezentat la această competiţie şi de Tiberiu Isa şi Cristian Culda.

“A fost un stagiu reuşit şi am avut de la cine învăţa. Plus că Valerii este o persoană extraordinară. Este incredibil de umil şi cu mult bun simţ. Are o atitudine foarte prietenească şi nu-ţi vine să crezi că în spate se află un adevărat campion. Rar îţi este dat să întâlneşti oamenii de un calibru atât de mare şi care să rămână atât de modeşti şi de umili. Este extraordinar ca personalitate şi ţi-e mai mare dragul să lucrezi cu astfel de oameni”, ne-a declarat Cristian Bolduţ. Pentru karateka de la CS Vidalis Zalău urmează acum Campionatul European din luna aprilie. Competiţia va avea loc în Georgia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE