Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO-VIDEO. Au început lucrările de reabilitare a Palatului Administrativ din Zalău


Investiţia este de peste 24 milioane de lei şi va transforma imobilul vechi de aproape cinci decenii într-o clădire modernă


Fostul prefect al judeţului Sălaj, Florin Florian, a semnat la data de 26 noiembrie 2019, proiectul vizând creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ Zalău, finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020.

“Practic se intră într-o altă etapă privind realizarea acestui obiectiv de investiţie – Reabilitare Palat Administrativ din Zalău. Mă bucură faptul că au demarat aceste lucrări şi am încrederea faptului că termenele de execuţie la realizarea acestui obiectiv vor fi respectate. Este un proiect de suflet, pe care l-am început împreună cu colegii din Prefectură şi sunt convins că va fi dus la bun sfârşit”,

ne-a declarat fostul prefect Florin Florian.

Lucrările au demarat săptămâna trecută, 10-14 februarie, perioadă din care muncitorii pot fi văzuţi la treabă cum execută lucrări exterioare. Totodată, clădirea Prefecturii a fost împrejmuită şi delimitată pentru a oferii siguranţă trecătorilor.

Prin investiţia în valoare totală de peste 24 milioane de lei – din care 18 milioane de lei asistenţă financiară nerambursabilă – se intenţionează aplicarea unor măsuri de eficienţă energetică a clădirii, având ca scop reabilitarea energetică profundă. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, lucrările vizează, printre altele, anveloparea clădirii, montarea de tâmplărie termoizolantă şi ventiloconvectoare, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei, precum panouri solare fotovoltaice, pompe de călduri sau instalaţii cu captatoare solare termice şi electrice, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare, pentru economia de energie, dar şi montarea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie din clădire pentru încălzire şi apă caldă de consum.

Construită în 1970, clădirea este proprietatea statului romȃn, fiind administrată de Prefectura Sălaj. Imobilul este compus din subsol, parter şi două etaje şi are o suprafaţă utilă de aproximativ 4.600 mp.
VIDEO: Reabilitare Prefectura Sălaj

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj