Connect with us

Ştiri din Sălaj

La Horoatu Crasnei se fac primii paşi pentru introducerea gazului metan

Primăria şi Consiliul Local au început documentaţia, iar dacă va fi acceptată, se va continua cu studiul de fezabilitate. Finanţarea va fi prin ADI, alături de comunele Meseşenii de Jos, Crasna şi Cizer


În comuna Horoatu Crasnei, anul 2019 a fost unul în care au fost finalizate proiecte de infrastructură, dar şi anul în care s-a dat startul la alte proiecte ce vizează dezvoltarea comunei. S-a început lucrările şi la un parc de joacă în centrul comunal, precum şi la o capelă în Stârciu.

Şi în acest an va continua dezvoltarea comunei, iar autorităţile locale au în plan proiecte măreţe, principalele fiind cele ce vizează aducţiunea de apă în comună, precum şi a gazului metan.

“Comuna Horoatu Crasnei face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Someş-Tisa şi este cuprinsă în proiectul regional de dezvoltare a infrastructuri de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj. S-a semnat contractul de finanţare prin fonduri europene, încheindu-se licitaţia pentru execuţia lucrărilor”, a spus primarul Florian Sur.

Totodată, în comună, după cum spuneam, se doreşte şi introducerea gazului metan, iar în acest sens, autorităţile locale din Horoatu Crasnei, alături de autorităţile din comunele învecinate, Meseşenii de Jos, Crasna şi Cizer, speră să obţină finanţare prin ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomuntară).

La Horoatu Crasnei s-a început la documentaţie, iar acest proces nu ar trebui să dureze prea mult, după cum spune primarul Florian Sur.

“S-a început documentaţie pentru obţinerea avizului, după care o să continuăm cu studiul de fezabilitate. Documentaţia nu ar trebui să dureze mult, dacă o să fie acceptată”, ne-a informat primarul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj