Connect with us

TENIS

Oana Flonta şi Patrik Bolduţ au câştigat Cupa Vulturul Negru

Tenismenii de la CSM Zalău, respectiv ACS Sergiu Carp Tennis Club au avut prestaţii deosebite la competiţia din judeţul Bihor, reuşind să câştige competiţa la categoriile lor de vârstă


Doi dintre cei mai promiţători tineri tenismeni din judeţul Sălaj au făcut, în weekend, deplasare la Oradea pentru a putea participa la Cupa Vulturul Negru.

Competiţia a fost organizată de CSM Zalău, sub egida Federaţiei Române de Tenis şi s-a desfăşurat la două categorii de vârstă, 10 ani fete şi băieţi, respectiv 14 ani fete şi băieţi.

Pe lista sportivilor participanţii i-am regăsit şi pe Patrik Bolduţ (ACS Sergiu Carp Tennis Club) şi Oana Flonta (CSM Zalău). Cei doi au fost într-o formă de zile mari la competiţia din Oradea, reuşind în cele din urmă să obţină medaliile de aur.

La categoria 10 ani băieţi au fost înscrişi nu mai puţin de 13 sportivi, Bolduţ fiind favoritul numărul 2 al competiţiei. Elevul lui Sergiu Carp şi-a respectat blazonul şi a făcut meciuri bune în “capitala” Bihorului, reuşind să câştige primul turneu din acest an.

Bolduţ s-a bucurat de statutul de favorit şi a avut primul tur liber, după care, în faza sferturilor de finală a reuşit să îl învingă pe timişoreanul David Rusu în două seturi, 4 – 1 , 4 – 0. A urmat duelul din semifinale cu un alt timişorean, Szabo Ştefan pe care de asemenea l-a învins în două seturi, 4 – 2, 4 – 0.

În final, sălăjeanul nostru s-a duelat cu Lucian Milos, principalul favorit al competiţiei, precum şi numărul 6 la nivel naţional la categoria de vârstă 10 ani. Patrik Bolduţ s-a impus cu 4 – 1, 4 – 0 demonstrând că se află pe calea cea bună. Odată cu acest turneu câştigat, Patrik se apropie de top 10 în clasamentul naţional.

La categoria de vârstă 14 ani fete s-au înscris 8 fete, printre care s-a aflat şi reprezentanta judeţului Sălaj, Oana Flonta. S-a tras la sorţi, au fost patru meciuri, după care câştigătoarele s-au calificat la turneul final, unde au jucat fiecare cu fiecare. Tenismena de la CSM Zalău a fost la înălţime şi a reuşit să câştige cupa şi medalia de aur.

Mai întâi, zălăuanca a trecut de Anne Marie Gante de la CSM Oradea, după care la turneul final a reuşit victorii pe linie, adjudecându-şi astfel primul loc şi totodată, primul turneu din 2020, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul lui Patrik Bolduţ.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS