Connect with us

BOX

Experienţă utilă pentru pugiliştii Paul Magdaş şi Adrian Rus la prima experienţă la Naţionalele de seniori

Paul Magdaş de la CSM Zalău a reuşit să se impună în faţa lui Liviu Ungureanu, un sportiv mult mai în vârstă decât el. Chiar dacă a părăsit competiţia în sferturi, Magdaş a arătat potenţial şi la categoria de vârstă seniori, categoria la care a boxat în premieră, fiind o experienţă din care a avut de învăţat


În perioada 4 – 8 februarie, la Iaşi a avut loc Campionatul Naţional de Box la categoria de vârstă seniori. Competiţia s-a desfăşurat în sala de atletism din Grădinari, având la start un număr mare de sportivi. Printre aceştia, am regăsit şi doi pugilişti sălăjeni.

Nu este vorba despre Adrian Popuţea care ne-a obişnuit cu medalii la Naţionale, ci despre doi tineri de mare perspectivă, în care antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea îşi pun mari speranţe. Este vorba despre Adrian Rus (69 kg) şi Paul Magdaş (+91 kg).

Cei doi sportivi s-au aflat la prima experienţă la seniori, astfel că antrenorii de la CSM Zalău şi-au dorit ca aceştia să facă cunoştiinţă cu nivelul competiţiei, astfel încât la Campionatul Naţional U22 ce va avea loc la Zalău, să fie în cea mai bună formă şi să reuşească să câştige o medalie.

Revenind la competiţia de la Iaşi, să spunem să Adrian Rus nu a avut parte de cel mai fericit debut la seniori şi a fost învins încă din preliminarii de Szabo Karol, de la Olimpia Cluj. Însă, sportivul pregătit de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea a avut de învăţat din această experienţă pentru a fi la un nivel mai bun la competiţiile ce vor urma.

În ceea ce îl priveşte pe Paul Magdaş, să spunem că sportivul descoperit de Ioan Popa s-a duelat în primul meci cu un sportiv cu 19 ani mai în vârstă decât el. Primul adversar de la seniori pentru Magdaş a fost Liviu Constantin Ungureanu, un pugilist pe care Adrian Popuţea l-a învins în urmă cu 13 ani, într-un meci din sferturile Campionatului Naţional de seniori.

Părea că sportivul din Râmnicu Vâlcea este favorit, însă, Magdaş a dovedit că tinereţea poate învinge experienţa şi a reuşit să-l învingă la puncte pe Ungureanu, obţinând în acelaşi timp calificarea în sferturile competiţiei.

Tabloul nu a fost unul favorabil pentru elevul lui Ioan Dragoş  şi Adi Popuţea, astfel că în această fază, sălăjeanul nostru a boxat cu Ştefan Lătescu de la Iaşi. Moldoveanul avea să îl învingă pe Magdaş şi chiar să câştige medalia de aur în cele din urmă la categoria +91 de kilograme. Oricum, la fel ca şi în cazul lui Adrian Rus, a fost o experienţă bună şi pentru Magdaş care poate spera la o medalie la Campionatul Naţional U 22.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX