Connect with us

Şah

Șimleuanii Diana Andor şi David Vereş, pe locul 1 la Cupa de Iarnă la şah


Elevii din oraşul de sub Măgura s-au pregătit exemplar pentru competiţia de şah ce s-a desfăşurat la Satu Mare şi au reuşit să obţină primul loc. Delegaţia şimleuană se mai mândreşte cu alte patru clasări pe podium


Şahul este un sport iubit la Şimleu Silvaniei, iar elevii şcolilor din urbea de la poalele Măgurii practică acest sport cu mare interes. De altfel, în anul 2019, la Şimleu Silvaniei, în cadrul ediţiei a IV-a a “Bathory Fest”, a avut loc Festivalul Internaţional de Şah.

Elevii şimleuani au participat anul trecut şi la o competiţie internaţională, în Ungaria. Tot la Şimleu a avut loc anul trecut şi Cupa 1 iunie, unde au participat peste 60 de copii.

Acestea fiind spuse, este clar că în Şimleu Silvaniei există un interes crescut pentru “sportul minţii” şi tocmai de aceea, de fiecare dată când au posibilitatea, elevii şimleuani participă la competiţii oficiale. Aşa s-a întâmplat şi la finalul săptămânii trecute.

În perioada 7 – 9 februarie, Şimleu Silvaniei a fost reprezentat de şapte tineri şahişti la Cupa de Iarnă, competiţia ce a fost găzduită de oraşul Satu Mare. Concursul s-a desfăşurat la două categorii de vârstă.

O categorie le-a aparţinut copiilor cu vârsta mai mică de 8 ani, în timp ce a doua categorie le-a revenit copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani.

Pregătiţi de profesorul Ivan Vasile, şimleuanii au reuşit să urce de nu mai puţin de şase ori pe podiumul de premiere, de două ori pe cea mai înaltă treaptă.

Astfel, Diana Andor şi David Vereş au cucerit locul 1 la competiţia din Satu Mare.

Pe podium au mai urcat şi Oliver Pop (loc 2), Sara Magyar (loc 2), Daniel Andor (3), Andrei Brisc (3). David Man a luat menţiune.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 12 februarie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Şah