Connect with us

Ştiri din Sălaj

Claudiu Bîrsan demisionează din funcţia de consilier local şi devine consilier judeţean

Pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Sălaj se află şi două proiecte de hotărâre care se referă, pe de o parte, la validarea mandatului de consilier județean al domnului Bîrsan Cristian Claudiu – membru al Partidului Naţional Liberal, care îndeplineşte condiţiile pentru validarea mandatului de consilier judeţean, întrucât mandatul de consilier județean al domnului Maghiu Marian Paul, ales pe lista de candidaţi ai Partidului Naţional Liberal din data de 5 iunie 2016 şi validat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Sălaj nr. 91/2016, a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a demisiei din calitatea de consilier judeţean.

În același context, în conformitate cu prevederile legale, este propusă votului consilierilor județeni, printr-un alt proiect de hotărâre, și completarea Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive şi de agrement cu domnul Bîrsan Cristian Claudiu, ca membru al acesteia.

Claudiu Bîrsan are 44 de ani şi a fost în perioada 6 martie 2009 – 1 iunie 2010 subprefect al judeţului Sălaj, iar în perioada 1 iunie 2010 – 26 iulie 2012 a fost directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Sălaj. El a fost şi candidat al PDL la alegerile parlamentare din 2012, reuşind un scor de 16,37 la sută (3.548 de voturi) în Colegiul Zalău, situându-se al doiela după candidatul USL, care a strâns 12.190 de voturi. În anul 2015, după scandalul demiterii Danielei Coţa, Bîrsan a ajuns viceprimar al Zalăului.

Contactat de reporterii Ştirile din Sălaj, Claudiu Bîrsan ne-a declarat că:

“Eu eram următorul pe listă la Consiliul Judeţean şi am acceptat propunerea partidului. Într-un fel îmi pare rău că am plecat din CL Zalău, deşi mai era puţin din mandat. Şi mandatul de consilier judeţean va fi scurt, de doar 3 luni. Vreau să reprezint interesele cetăţenilor într-un mod la fel de onest cum i-am reprezentat şi în Consiliul Local Zalău. La fel ca acolo, şi în Consiliul Judeţean voi fi o voce puternică a opoziţiei”. 

În locul lăsat liber de Bîrsan, în Consiliul Local Zalău va intra omul de afaceri Dan Nicu Cherecheş, patronul firmei West Co Impex SRL.

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj