Connect with us

BOX

Silviu Mureşan, vechiul şi noul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box

Directorul CSM Zalău a fost ales pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, după ce a obţinut 58 de voturi. Celălalt post de vicepreşedinte va fi ocupat de Bogdan Marinescu, cel care a obţinut 64 de voturi


Anul 2020 a început în forţă pentru lumea boxului românesc. Astfel, la începutul acestei luni a avut loc Campionatul Naţional de Seniori, dar şi alegeri în conducerea Federaţiei.

Astfel, la data de 6 februarie a avut loc Adunarea Generală la Iaşi, acolo unde membri afiliaţi i-au votat pe cei care să conducă destinele boxului românesc în următorii ani.

Pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box a fost eligibil un singur candidat, Vasile Cîtea, acesta fiind reales în funcţia de preşedinte.

Acesta a fost votat în unanimitate de membrii afiliaţi şi prezenţi la Adunarea Generală desfăşurată la Iaşi.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al FRBox a intrat în cursă pentru un nou mandat şi Silviu Mureşan – actualul director al CSM Zalău.

Deşi a întâmpinat multe dificultăţi în primul mandat, în special faptul că a trebuit să se descurce fără un buget de la Minister, Silviu Mureşan a primit încrederea membrilor afiliaţi.

Astfel, aceştia au optat pentru continuitate şi cu 58 de voturi, Silviu Mureşan a câştigat un nou mandat pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box.

Bogdan Marinescu a obţinut 64 de voturi, acesta ocupând celălalt post de vicepreşedinte în cadrul FRBox.

Tot în cadrul Adunării Generale de la Iaşi au avut loc alegeri şi pentru şapte membri în Biroul Federal.

Astfel, din cei 13 candidaţi, printre care s-a aflat şi zălăuanul Viorel Plosca, au fost aleşi următorii 7: Gabriel Petrea (74 voturi), Doru Gheorghiu (74 voturi), Ştefan Moşoiu (73 voturi), Silviu Macovei (70 voturi), Samir Simion (67 voturi), Titi Tudor (56 voturi) şi Adrian Lăcătuş (53 voturi).

Alte trei locuri în Biroul Federal urmează să fie repartizate prin nominalizare de preşedintele Federaţiei Române de Box. Totodată, fiind singurul candidat, Dorel Constantin Ene a câştigat în unanimitate alegerile pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Apel a FRBox.

Pentru noul mandat, Silviu Mureşan îşi propune să aibă continuitate şi speră să nu se mai confrunte cu problemele pe care le-a avut în primul mandat.

Directorul CSM Zalău a fost şi preşedintele Colegiului Central al Arbitrilor, însă nu va mai ocupa acest post, optând să candideze pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box.

“Am candidat pentru funcţia de vicepreşedinte şi oamenii au avut încredere şi m-au reales în această funcţie. Vin după un mandat greu, în care jumătate mandatul a fost fără finanţare. În cele din urmă am reuşit să obţinem şi finanţare şi am intrat pe făgaşul normal. Componenţa Biroului Federal s-a schimbat în proporţie de 90 la sută. Avem oameni noi, oameni de afaceri care vor să pună umărul la readucerea boxului unde îi este locul. Vreau în continuare să susţin proiectele domnului preşedinte şi să contribui activ la susţinerea performanţelor. Am tot felul de propuneri pentru o nouă reorganizare. Fiind membru al Biroului Federal încă din anul 2009, am acumula o experienţă vastă şi mi-aş dori să schimbă câte ceva la regulamentele Federaţiei. Vrem să readucem boxul acolo unde a fost pe vremuri. Ne dorim să avem performanţă, să avem oameni participanţi la cele mai importante competiţii şi să vină acea mult visată medalie la Jocurile Olimpice”

Silviu Mureşan – vicepreşedinte FRBox

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX