Connect with us

Ştiri din Sălaj

Atenţie participanţi la trafic! Cod galben: intensificări ale vântului şi căderi de zăpadă

IPJ Sălaj oferă câteva sfaturi pentru şoferi, având în vedere avertizarea de cod galben emisă de meteorologi


Având în vedere alerta meteorologilor privind avertizările de cod galben, care anunţă intensificări ale vântului şi căderi de zăpadă, poliţiştii din Sălaj recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Acordaţi atenţie sporită pietonilor! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.

Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol.

Poliţiştii sălăjeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor şi acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi prevenirea oricăror evenimente negative.

DRUM BUN!

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj