Connect with us

CUPELE EUROPENE

Aer de cupe europene la HC Zalău!

După victoria cu SCM Craiova, HC Zalău a urcat pe locul 5 şi poate visa frumos la o calificare în Cupa EHF


De la HC Zalău au plecat în vară unele dintre cele mai experimentate jucătoare, iar în locul lor, Tadici a adus sub Meseş handbaliste tinere, de perspectivă.

Puţine dintre ele aveau experienţă în Liga Naţională, astfel că cu lotul cu care HC Zalău s-a prezentat la startul sezonului 2019 – 2020 şansele unei clasări în prima jumătate a clasamentului erau mici, aproape nule. Însă, gruparea de sub Meseş s-a autodepăşit, iar pe teren propriu a învins mai multe echipe importante din Liga Naţională, precum CSM Bucureşti, Gloria Buzău, Măgura Cisnădie şi SCM Craiova.

Victoria cu SCM Craiova a avut o importanţă şi mai mare, în condiţiile în care HC Zalău a urcat pe locul 5 şi este în zona poziţiilor ce duc în cupele europene.

Această clasare face ca HC Zalău să viseze cu ochii deschişi, chiar dacă returul de campionat este abia la început.

Din acest campionat au mai rămas de jucat 11 etape, iar prioritar la Gheorghe Tadici este de  a creşte nivelul fiecărei jucătoare. Însă gruparea de sub Meseş nu se va da la o parte în cazul în care poate emite pretenţi la o calificare în Cupa EHF.

“Interesul meu este să le cresc nivelul la fiecare jucătoare, să vină echipele să le solicite şi să negociem. Dacă cădem de acord le putem da drumul. Orice jucătoare este transferabilă.  Urmează o perioadă în care încep solicitările”, a precizat Gheorghe Tadici.

HC Zalău mai are de jucat în acest campionat în deplasare la Rapid Bucureşti, Gloria Buzău, AHCM Slobozia, Dunărea Brăila şi Măgura Cisnădie, iar pe teren propriu le va întâlin pe Gloria Bistriţa, Minaur Baia Mare, SCM Rm. Vâlcea, CSM Slatina şi “U” Cluj.

Sezonul 2018 – 2019 a fost ultimul în care care HC Zalău a jucat în Cupa EHF, fiind eliminată în turul II de Borussia Dortmund. Un sezon mai devreme, Zalăul a ajuns până în sferturile competiţiei.

“Ne concentrăm pe ce avem de făcut în teren şi vom vedea la final unde vom fi. În vară, toţi ne cântau prohodul şi ne dădeu drept prima echipă retrogradată, cu şanse mici de a ajunge şi la baraj.  Acum suntem pe un loc bun, dar trebuie să fim în continuare modeşti, să muncim mai mult”.

Gheorghe Tadici

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE