Connect with us

FOTBAL

George Zima: “Nu concep ca Sportul Șimleu să nu meargă la baraj”


Tehnicianul grupării de la poalele Măgurii este mulțumit de prestația jucătorilor din turul de campionat și spune că concepe ca elevii săi să nu devină campioni județeni, în ciuda campaniei puternice de achiziții realizată în această iarnă de rivala Rapid Jibou


Înainte de a porni la drum, Sportul Şimleu şi-a adus în vară un antrenor cu experienţă, apelând la orădeanul George Zima, cel care a antrenat şi în Liga a II-a, la Energeticianul.

Cu George Zima antrenor, Şimleul a debutat în Liga a IV-a cu o înfrângere la Jibou, dar şi-a revenit şi a încheiat anul 2019 în fotoliul de lider, la egalitate de puncte cu gruparea de pe Someş, cu care se bate pentru titlu.

“Pentru mine campionatul a început după meciul de la Jibou, pentru că nu aveam nicio idee ce înseamnă Liga a IV-a din Sălaj”, a precizat antrenorul, care a rămas cu un singur regret după prima parte a sezonului, acea remiză cu CS Barcău.

“Sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor şi de cum au crescut în joc, însă nu aveam voie să ne împiedicăm acasă de CS Barcău. Nu aveam voie la cum ne pregătim noi. A fost un duş rece, din cauză că noi am intrat în teren cu mentalitatea că suntem cei mai buni şi ne ajunge. Băieţii sper că au înţeles şi au demonstrat acest lucru în meciurile cu Dumbrava şi Jibou că pot să arate şi altă faţă”, a mai spus George Zima.

A doua parte a sezonului din Liga a IV-a Sălaj începe pe 8 martie, iar până la primul meci oficial din 2020, Sportul Şimleu va avea la dispoziţie 5 săptămâni de pregătire.

Gruparea de sub Măgură se va reuni pe 1 februarie şi are în plan să îşi întărească lotul. Până una alta, gruparea de sub Măgură şi-a programat şi amicale tari, cu echipe de Liga a III-a.

“Jucăm amicale cu trei echipe de Liga a III-a, SCM Zalău, Luceafărul Oradea şi CSC Sânmartin. Trebuia să creştem nivelul pentru a afla unde suntem, fiindcă mi-am dat seama de nivelul campionatului din Sălaj  şi atunci degeaba tot jucăm cu echipe din Liga a IV-a sau sub nivelul nostru pentru că nu creştem deloc. Am cerut ceva jucători şi de la Nuşfalău şi din câte ştiu, Eduard Trinka se va prezenta la reunirea noastră. Aşteptăm tragerea la sorţi de la baraj, iar apoi vom mai vedea ce transferuri vom mai face. Nu concep să nu fim noi echipa care merge la baraj”, a menţionat tânărul tehnician.

George Zima vede în continuare o luptă echilibrată cu Rapid Jibou.

“Rapid Jibou are de partea ei experienţa. După părerea mea şi la Nuşfalău trebuia să piardă fără drept de apel, fiindcă au jucat execrabil faţă de ce au jucat cu noi, dar prin expereinţă au reuşit să salveze un punct. Îi consider foarte periculoşi. A  doua parte a campionatului va fi foarte grea, dar am încredere în acest grup minunat pe care l-am format. Şansele la titlu sunt 50 – 50 cu Rapid Jibou. Nu văd nicio favorită”, a mai spus antrenorul liderului în cadrul retrospectivei din Liga a IV-a, publicată în ziarul din 22 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL