Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău începe lupta pentru sferturile Cupei Challenge 

Vicecampioana României dispută în această seară manşa tur din optimi cu liderul primei ligi din Cehia. VK Karlovarsko se anunţă un adversar incomod pentru Volei Municipal Zalău, fiind vorba de o echipă de top din prima ligă cehă, care în 2018 a câştigat titlul


Azi, ora 19.00 (ora României): VK CEZ Karlovarsko – CSVM Zalău 

Pentru al doilea an la rând, Volei Municipal Zalău a ajuns în optimile Cupei Challenge, însă pentru a repeta performanţa din urmă cu un sezon, gruparea sălăjeană a avut o misiunea uşoară. Asta în condiţiile în care, în 16-zecimi s-a duelat cu o echipă de studenţi din Danemarca, care după părerea unor specialişti era undeva de nivelul unor echipe codaşe din Divizia A1.

Până la urmă, iubitorii voleiului nu au luat din meritele jucătorilor, chiar dacă aceştia au pierdut jocul tur cu Gentofte.

În optimi, adversarul Zalăului este unul mult mai incomod, fiind vorba de VK Cez Karlovarsko, o grupare din Cehia, care în urmă cu doi ani a câştigat titlul.

“Vom juca cu o echipă care vine dintr-un campionat puternic, poate mai bun decât cel din România. Cred că vor fi meciuri mai disputate decât cele cu danezii”, a spus Bogdan Tănase, după calificarea în optimi.

Miercuri seară, de la ora 19.00 (ora României), Volei Municipal va juca manşa tur din optimi, în Cehia, unde speră la un rezultat cât mai bun care să-i mărească şansele de calificare înaintea returului, care va avea loc pe 12 februarie, la Zalău.

VK Cez Karlovarsko defilează în campionatul Cehiei!

Din lotul de 14 jucători de care dispune VK Cez Karlovarsko, nu mai puţin de 10 volieblişti sunt cehi! Echipa pregătită de Jiri Novak mizează şi pe patru stranieri, este vorba de Tichacek Lukas (Polonia), Lux Marcel (Slovacia), Marc Wilson (Canada) şi Wiese Lukasz (Polonia). Cu un astfel de lot, VK Cez Karlovarsko defilează în campionatul Cehiei, unde ocupă detaşat primul loc, astfel că după 16 etape se află în fotoliul de lider, la o distanţă de 9 puncte faţă de ocupanta locului secund, Ceske Budejovice.

Liderul din Cehia are victorii pe linie în 2020, astfel că a câştigat toate cele cinci meciuri jucate până acum, cu 3 – 0 sau 3 – 1. Din punct de vedere al moralului şi elevii lui Bogdan Tănase stau foarte bine, având în vedere că au obţinut victorii de 3 puncte în primele trei jocuri din 2020, iar sâmbătă au învins liderul Dinamo.

Adversara Zalăului este nelipsită din cupele europene, din 2016  încoace, iar cea mai bună performanţă a bifat-o în urmă cu două sezoane, când a ajuns în sferturile Cupei CEV, unde a fost eliminată de francezii de la Tours VB. Cehii au mai fost în 2018 în optimile Cupei Challenge, unde au fost eliminaţi de Biogas Nafels.În sezonul trecut, VK Cez Karlovarsko a fost şi în grupele Ligii Campionilor, unde a pierdut toate jocurile.

În acest sezon, cehii au eliminat echipe din Macedonia şi Belarus

Aventura europeană a cehilor a început în acest sezon mult mai devreme, din prima fază, unde Karlovarsko s-a duelat cu Vardar Skopje, pe care a învins-o în ambele meciuri, cu 3 – 0 şi 3 – 1.

Liderul din Cehia a trecut şi de 16-zecimile Cupei Challenge, în urma dublei victorii cu Stroitel Minsk din Belarus. În Cehia, Karlovarsko a câştigat cu 3 – 1, iar în returul din Belarus s-a impus şi mai clar, cu 3 – 0.

În cazul în care va trece de echipa din Cehia, Volei Municipal Zalău va întâlni în sferturi învingătoarea dintre Aluron Virtu CMC Zawiercie (Polonia) şi Sport Toto SC Ankara (Turcia). Jocurile din sferturi sunt programate în perioada 25 – 27 februarie (turul) şi 3 – 5 martie (returul).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE