Connect with us

Ştiri din Sălaj

TRAGEDIE. Fostul șef de Cancelarie al prefectului de Sălaj, se zbate între viață și moarte


Dan Cristian Chiș este victima tragicului eveniment petrecut azi dimineață în localitatea Sîg, când acesta s-a răsturnat cu tractorul și a rămas sub utilajul agricol


Tragedie sâmbătă dimineața în Sălaj, în victima este un tânăr, care s-a răsturnat cu tractorul și a suferit leziuni grave. Victima este Dan Cristian Chiş, nimeni altul decât fostul şef de cabinet al prefectului Florin Florian.  Tânărul în vârstă de 35 de ani este originar din comuna Sâg, dar se stabilise de ani buni la Zalău.

Om gospodar, Dan Cristian Chiș mersese în week-end acasă, la Sîg, să îşi ajute părinţii la muncile din gospodărie. Sâmbătă dimineaţa, Dan Chiş s-a dus cu tractorul să transporte nişte lemne în propietatea familiei, undeva la ieşirea din sat spre localitatea Tusa.

La un moment dat, utilajul şi remorca pe care o trăgea s-a răsturnat şi fostul şef de Cancelarie a prefectului a rămas sub tractor.

Echipajele de intervenţie ajunse la faţa locului au reuşit să scoată victima de sub tractor, însă aceasta nu prezenta funcţii vitale.

Echipajele medicale de la spitalul Crasna şi SMURD Nuşfalău ajunse la Sîg au trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare.

Din fericire, tinereţea şi dorinţa de viaţă au învins şi Dan Chiş a ieşit din stop cardio-respirator!

Acesta a fost preluat de elicopterul SMURD venit de la Jibou şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca

Actualmente, tânărul se află în stare gravă la Secţia de Terapie Intensivă. Despre starea pacientului însă vom reveni.

Dan Chiş este liderul tinerilor PSD-işti din Sălaj 

Deşi are doar 35 de ani, Dan Cristian Chiş era deja o personalitate politică în judeţul Sălaj. Membru vechi al PSD Sălaj, el a condus timp de patru ani Liga Tinerilor întreprinzători ai PSD Zalău.

Mai apoi, Dan Chiş a fost secretar al organizaţiei de tineret PSD Zalău, pe care o conduce din anul 2013.

La alegerile parlamentare din anul 2016, Dan Chiş a candidat pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor, aflându-se al doilea pe listă, dupa Iuliu Nosa.

Tot din anul 2016, el era şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Transurbis Zalău.

Din ianuarie 2019 şi pân la finalul anului, Dan Chiş a fost șef de Cancelarie al prefectului Florin Florian.

Dan Chiş a absolvit Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Are un titlu de inginer diplomat, un masterat în sisteme de procesare şi controlul calităţii produselor alimentare. A lucrat şi în sectorul privat ca director la o firmă de conserve i administrator a unui lanţ de fast-fooduri din Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj