Connect with us

Ştiri din Sălaj

Drama din spatele angajatei de la ANAF Şimleu, arestată pentru fapte de corupţie


În faţa anchetatorilor, femeia de 47 de ani din Şimleu Silvaniei a recunoscut o parte dintre fapte, dar a precizat că a făcut totul pentru a-şi ajuta soţul, diagnosticat cu o boală incurabilă!?


Cazul angajatei de la ANAF Şimleu Silvaniei acuzată că a prejudiciat statul cu aproape 130.000 de lei a şocat micuţa comunitate de la poalele Măgurii. Nimeni nu ar fi crezut că I. Dana poate fi acuzată de fapte de corupţie.

În spatele acestui eveniment se află însă o mare dramă, despre care femeia nu vorbise până acum: soţul suferă de o boală incurabilă. Pentru a-l salva, şimleuanca a încercat să facă absolut orice. De aceea, angajata ANAF a săvârşit mai multe infracţiuni, în ideea de a face rost de banii pentru tratamente costisitoare.

În paralel, femeia luase decizia de a vinde casa în care locuia familia sa. Conform avocatului, ea voia astfel să acopere prejudiciul de la locul de muncă. Până să facă acest “artificiu”, şimleuanca a fost prinsă, reţinută timp de 24 de oră şi apoi arestată la domiciliu pentru 30 de zile.

Totul a fost confirmat şi de avocatul inculpatei, care a vorbit despre acest caz cu reporterii de la Ştirile din Sălaj. 

Avocatul şimleuan Călin Tulbure ne-a declarat: “Soţul doamnei suferă de o boală incurabilă, dovedit cu documente medicale. Având în vedere că această boală a fost descoperită, clienta mea a încercat să remedieze prin orice mijloc acest lucru. Cu aceşti bani a încercat cumva să acopere tratamentul, să acopere cheltuielile vizavi de boală. Recent şi-a scos casa la vânzare şi va acoperi prejudiciul creat cât de repede. Cred că săptămâna viitoare va fi acoperit prejudiciul. Clienta scosese casa la vânzare înainte de a se descoperi infracţiunea, în dorinţa clară de a recupera prejudiciul. Ea crezuse că nu se va descoperi infracţiunea şi urma să-şi vândă casa şi să pună banii înapoi”.

Cu privire la comportamentul în faţa anchetatorilor a femeii acuzată de corupţie, avocatul Călin Tulbure spune că clienta lui şi-a recunoscut faptele cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

“Şi-a recunoscut vinovăţia din prima. S-a colaborat foarte bine cu privire la acest aspect. Avem şi recunoaşterea parchetului, avem şi hârtii din partea parchetului cu privire la acest aspect. Negocierea a fost clară, corectă. Procurorul a fost deosebit de înţelegător vizavi de situaţia doamnei şi ca urmare s-a putut succede la arestarea la domiciliu”, a mai menţionat avocatul Călin Tulbure.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au stabilit că în perioada aprilie 2018-august 2019, în calitate de referent la Serviciul Fiscal Orăşenesc Şimleu Silvaniei din cadrul ANAF, şimleuanca a virat în contul bancar personal şi în contul bancar aparţinând unor membri ai familiei sale, suma de 129.452 lei ce trebuia restituită persoanelor îndreptăţite, reprezentând taxă pe poluare pentru autovehicule, taxă pentru emisiile poluate provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, sau dobânzile aferente acestora.

În acest fel, femeia a creat bugetului de stat un prejudiciu de 129.452 de lei, obţinând pentru sine şi membrii familiei sale, un folos necuvenit.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj