Connect with us

FOTBAL

S-a stabilit data reluării campionatelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a Sălaj


Potrivit secretariatului AJF Sălaj, prima etapă din 2020, atât la Liga a IV-a, cât şi la Liga a V-a este programată în 8 martie


Atât la Liga a IV-a, cât şi în Liga a V-a, partea a doua a campionatului se anunţă mult mai interesantă şi mai disputată, având în vedere că la finalul sezonului regulat se va juca un play-off, unde se califică primele patru clasate.

O lună şi jumătate a mai rămas până când cele două eşaloane se vor relua, iar potrivit secretariatului AJF Sălaj, 8 martie este data în care va fi programată prima etapă din 2020, atât la Liga a IV-a, cât şi la Liga a V-a.

În ceea ce le priveşte pe echipele din Liga a IV-a, programul lor va fi mai încărcat în primăvară, în condiţiile în care campionatul trebuie să se termine cel târziu la data de 7 iunie, când AJF Sălaj trebuie să comunice departamentului de competiţii din cadrul FRF echipa campioană şi care va reprezenta Sălajul la barajul pentru Liga a III-a.

Cum din sezonul regulat au mai rămas de jucat nouă etape, plus alte şase runde în play-off, AJF Sălaj va programa şi două runde intermediare, pentru ca Liga a IV-a să se poată termina în prima săptămână din luna iunie.

Imediat după terminarea campionatului, echipa  campioană va intra în febra jocurilor de baraj, care sunt programate în “dublă” manşă, pe 13 şi 20 iunie. Tot în primăvară se vor mai juca semifinalele şi finala Cupei României.

În această competiţie au mai rămas Sportul Şimleu, Rapid Jibou, Dumbrava Gîlgău, dar şi Agronova Dragu. În ce priveşte Liga a V-a, în toate cele trei serii au mai rămas de jucat câte 10 etape din sezonul regulat.

Apoi primele patru clasate intră în play-off, unde se joacă tur-retur, iar celelalte grupări joacă un singur tur, în play-out. Până la reluarea campionatelor, echipele au posibilitatea să se pregătească în cadrul Cupei AJF Sălaj, după care şi la Cupa Primăverii, de la Titan Arena, care se va desfăşura pe 1 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL