Connect with us

Feminin

Anamaria Sălăgean, cooptată în lotul campioanei “U” Olimpia Cluj


Sălăjeanca originară din comuna Gârbou a fost promovată la echipa mare, după ce a impresionat la echipa secundă a multiplei campioane a României, acolo unde a devenit şi căpitanul echipei


Fotbalul feminin s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă şi în acest sens a devenit tot mai atractiv şi pentru fetele care îşi doresc să practice un sport. Şi în judeţul Sălaj este iubit fotbalul de către fete şi ca  exemple de reuşită o putem enumera pe “portăriţa” Szoke-Nagy Krisztina şi mai nou, fundaşul Anamaria Sălăgean.

Originară din comuna Gârbou, Anamaria a început fotbalul la Rapid Jibou, acolo unde s-a remarcat, având evoluţii mai bune decât băieţii.

Tânăra jucătoare a fost remarcată rapid de “U” Olimpia Cluj şi în scurt timp a ajuns în curtea multiplei campioane a României. Ascensiunea sa a continuat şi la echipa clujeană şi a ajuns chiar şi la naţionala României U 15.

Între timp, a ajuns şi căpitan la “U” Olimpia Cluj II, iar la vârsta de 14 ani a debutat pentru echipa mare într-un meci din Cupa României cu Ladies Târgu Mureş, câştigat de clujence cu 12 – 0.

De la momentul debutului, Anamaria Sălăgean a continuat să se pregătească cu echipa mare, sub comanda lui Iulian Szekely. A impresionat şi începând din acest retur, sălăjeanca noastră a fost cooptată în lotul primei echipe.

De altfel, la reunirea lotului, preşedintele de la “U” Olimpia Cluj, jibouanul Alin Cioban a declarat că pentru acest retur unul dintre scopurile staff-ului tehnic şi administrativ este integrarea în jocul primei echipe a mai multor jucătoare născute în anul 2005, printre care se află şi Anamaria Sălăgean.

Având în vedere că a făcut pasul spre echipa mare, pentru Anamaria Sălăgean urmează noi obiective pentru acest an, iar scopul ei este să joace cât mai mult pentru echipa de senioare în acest retur. Cel mai probabil, Sălăgean va evolua, pe cât posibil, şi la echipa “U” Olimpia Cluj II, echipă din Liga a II-a.

“Mă înţeleg foarte bine cu domnul antrenor, dar şi cu fotbalistele mai experimentate. Îmi doresc să evoluez cât mai mult pentru prima echipă şi să ajung şi la echipa Naţională”, ne-a spus Anamaria Sălăgean.

Anamaria Sălăgean se află în aceste zile în cantonament la Băile Felix cu LPS Cluj.

Sursa foto: u-olimpiacluj.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin