Connect with us

Sporturi

Ioana Lung a câştigat primul turneu din 2020


Tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a avut prestaţii deosebite la Cupa de Iarnă de la Oradea şi deşi a participat la o categorie de vârstă superioară,sălăjeanca a câştigat trofeul, fiind primul cucerit în acest an


La începutul acestui an, Ioana Lung a participat la Campionatul Naţional U16, acolo unde a reuşit să treacă de calificări şi a ajuns până pe tabloul principal al competiţiei, fiind eliminată ulterior.

Sigur, a participat la o categorie de vârstă superioară vârstei ei, având în vedere că Ioana Lung încă nu a împlinit 15 ani, fiind născută la data 28 iunie 2005.

Talentata tenismenă a luat ce a fost mai bun din experienţa pe care a avut-o la Campionatul Naţional şi la finele săptămânii trecute a participat la Oradea, la Cupa de Iarnă, tot la categoria de vârstă 16 ani. Eleva lui Mihai Anca şi Bogdan Cuceu a fost la înălţime la competiţia din judeţul Bihor şi a reuşit să se impună, câştigând primul trofeu din acest an.

Cupa de Iarnă a fost organizată de CSM Oradea, sub egida Federaţiei Române de Tenis şi s-a desfăşurat la două categorii de vârstă, 12 ani, respectiv 16 ani la fete şi băieţi, simplu şi dublu.

Participantă la categoria de vârstă 16 ani, Ioana Lung a fost favorita numărul 2 a competiţiei, beneficiind de primul tur liber. În sferturile de finală, sălăjeanca s-a duelat cu Ioana Abrudan de la CS Winners TC, pe care a învis-o în două seturi.

Pentru tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a urmat duelul din semifinale cu Maria Gaşpar (favorita numărul 4). Primul set i-a aparţinut Mariei, care s-a impus cu 6 – 2, după care a urmat o lecţie de tenis din partea Ioanei Lung care a câştigat următoarele două seturi cu 6 – 1, 6 – 0, pentru calificarea în finală. În ultimul act, sălăjeanca a întâlnit-o pe favorita numărul 3, timişoreanca Bianca Marinescu.

Ioana Lung a fost la înălţime şi în acest duel, pe care l-a câştigat în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 2. Este primul trofeu pe care îl câştigă Ioana Lung în anul 2020.

La această competiţie au mai participat doi sălăjeni. Este vorba de Patrik Bolduţ (ACS Sergiu Carp Tennis Club) şi Bogdan Silaghi (CSM Zalău). Bolduţ a ajuns până în faza sferturilor de finală, în timp ce Silaghi s-a oprit în turul al doilea.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi