Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici vede cu ochi buni numirea lui Bogdan Burcea la Naţională


“Este o normalitate şi tot o normalitate ar fi să fie sprijinit de toţi antrenorii  care produc handbal. Burcea şi Licu sunt doi oameni capabili care  şi-au însuşit tot ceea ce este nou în handbal”, susţine antrenorul Zalăului


Naţionala de handbal feminin are începând de săptămâna trecută un nou selecţioner. După demiterea suedezului Tomas Ryde, pe banca tehnică a României a ajuns  Bogdan Burcea, antrenorul de la SCM Craiova, care în şedinţa Comisiei Tehnice a fost votat aproape în unanimitate pentru preluarea postului de selecţioner.

Burcea a fost validat şi în Consiliul de Administraţie, iar de câteva zile şi-a început treaba la Naţională, alături de Robert Licu, care a fost numit antrenor secund.

Gheorghe Tadici a fost unul dintre antrenorii care l-a susţinut  pe Bogdan Burcea în cadrul Comisiei Tehnicie şi vede cu ochi buni numirea sa la Naţională.

 “Era o normalitate care trebuia să se întâmple mai demult, chiar înainte de Campionatul Mondial. Era imposibil să nu se întâmple ceva şi să nu se acorde încredere şi antrenorilor români care produc handbalul.O normalitate ar fi să fie sprijinit de toţi antrenorii. Să sperăm că vor fi toţi alături de Burcea şi Licu, doi oameni capabili care şi-au însuşit tot ceea ce este nou în handbal”, a declarat Gheorghe Tadici.

Contractul dintre noua conducere tehnică a Naţionalei şi FRH va fi valabil până pe 31 decembrie 2020.  Obiectivele vor fi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi o clasare pe locurile 1 – 6 la Campionatul European, programat la sfârşitul anului în Norvegia şi  Danemarca.

“Burcea trebuie să scoată castanele din foc şi să limpezească imaginea Naţionalei după Campionatul Mondial din Japonia, care a fost afectată nu neapărat prin prisma locului ci prin modul în care s-a pierdut cu Spania, Suedia şi Japonia, la diferenţă mari de scor.   Ceea ce nu mi se pare mie în regulă este că i-a fost făcut contract până la sfârşitul anului.   Contractul lui se încheie pe 31 decembrie şi coincide cu data în care se termină contractul de preparator fizic a lui Adrian Vasile, la Naţionala Muntenegrului. Asta nu o prea înţeleg”, a mai spus Tadici.

Sub comanda lui Bogdan Burcea şi a lui Robert Licu, Naţionala României va încerca să se califice la Jocurile Olimpice. În perioada 20 – 22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, unde se va duela cu Norvegia, Muntenegru şi Kazakhsatn.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL