Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, printre echipele care a dat cele mai multe jucătoare la lotul naţional!


Dacă CSM Bucureşti a dat patru jucătoare la prima acţiune din 2020, HC Zalău, SCM Gloria Buzău şi SCM Craiova au avut câte trei handbaliste. Dana Abed-Kader, Raluca Kelemen şi Alexandra Severin s-au pregătit timp de patru zile sub comanda lui Bogdan Burcea


La câteva zile după ce a fost numit în funcţia de selecţioner, Bogdan Burcea a sunat adunarea pentru prima acţiune din 2020 a lotului feminin. Primul stagiu de pregătire a avut loc în perioada 19 – 22 ianuarie, la Bucureşti, unde noul staff tehnic a convocat 20 de jucătoare.

Doar 11 jucătoare din lotul de 18 prezent în Japonia au mai fost chemate la Naţională, CSM Bucureşti fiind clubul care a dat cele mai multe handbaliste pentru această acţiune, este vorba de Denisa Dedu, Cristina Neagu, Crina Pintea şi Gabriela Perianu. După CSM Bucureşti, SCM Gloria Buzău, SCM Craiova şi surprinzător HC Zalău sunt cluburile care au dat câte trei jucătoare.

De la formaţia zălăuană a fost  chemată Dana Abed-Kader şi în premieră au ajuns la lotul de senioare Raluca Kelemen şi Alexandra Severin. Acestea au avut evoluţii constante în ultima perioadă, iar Severin – care face ambele faze – a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului în partida de la CSM Bucureşti.

“Sunt nişte convocări normale. Au convocat jucătoare care au foame de performanţă. Au fost unele care de 3 – 4 ani au stat prin tribună sau doar pe bancă, iar acum noul staff  încearcă să aducă sânge proaspăt. Dacă la două campionate mondiale şi la alte două europene nu ai nimic de spus decât de aplaudat de pe bancă sau din tribună, atunci este normal să laşi loc la altele”,  a spus Gheorghe Tadici.

În ceea ce le priveşte pe cele trei jucătoare care au fost convocate de la HC Zalău, Tadici a avut un sfat pentru Dana Abed-Kader, Alexandra Severin şi Raluca Kelemen. “Sunt tinere şi din punctul meu de vedere sunt jucătoare pentru următorul ciclu olimpic.

Mai au mult de muncă, dar mai sunt şi alte jucătoare vizate, care probabil vor fi chemate la următoarele acţiuni.Trebuie să fie modeste şi conştiente că mai au de muncit să îşi ridice foarte mult nivelul din punct de vedere fizic, tehnic, tactic şi mental”, a precizat fostul selecţioner.

În perioada 16 – 19 februarie, Naţionala României mai are programat ultimul stagiu de pregătire înainte de turneul preolimpic din Muntenegru, ce se va desfăşura în perioada 20 – 22 martie.  România se va lupta la Podgorica cu Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan pentru primele două locuri ce duc la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Lotul României pentru prima acţiune din 2020, ce a avut loc în perioada 19 – 22 ianuarie, la Bucureşti:

Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM București), Kelemen (HC Zalău)

Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Interi stânga: Neagu CSM București), Perianu (CSM București), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Țicu (SCM Craiova), Pristăvița (Gloria Bistrița)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL