Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu a început anul cu un singur gând: titlul şi promovarea în Liga a III-a


Clasată pe primul loc la jumătatea campionatului, gruparea de sub Măgură are planuri mari în 2020 şi speră să câştige titlul în Liga a IV-a Sălaj. Şimleuanii nu se vor mulţumi doar cu atât şi îşi propun promovarea în Liga a III-a. “Obiectivul este clar, primul şi loc şi promovarea”, a spus preşedintele Ioan Gurzău


Au trecut nouă ani de la desfiinţarea Silvaniei Şimleu, grupare care evolua în Liga a II-a. Din 2011, fotbalul şimleuan s-a rezumat doar la nivel de Liga a IV-a, iar în 2014 a fost aproape de o promovare în Liga a III-a, prin campioana Sportul Şimleu, care a cedat greu barajul de atunci cu CSC Sânmartin.

În anul 2020, fotbalul şimleuan îşi propune să ajungă în Liga a III-a, iar în acest sens, pregătirile au început încă din iarna trecută, când Primăria a preluat clubul de fotbal, iar Ioan Gurzău a fost numit preşedinte. Deşi are în componenţa lotului jucători tineri, gruparea de sub Măgură a avut un parcurs bun în prima parte a campionatului şi a încheiat anul 2019 pe primul loc, la egalitate cu Rapid Jibou.

În chiar prima etapă din tur, Sportul a cedat cu 3 – 1 în deplasarea de la Jibou, dar şi-a luat revanşa în retur când s-a impus cu 2 – 1. Şimleuanii au înregistrat 10 victorii şi o remiză, pe teren propriu cu Barcău Nuşfalău.

“Am început campionatul cu acea înfrângere de la Jibou, unde jucătorii încă nu aveau încredere în ceea ce pot. La acel meci nu ne-a ajutat tinereţea, dar după ce tinerii jucători au prins curaj şi s-au mobilizat am avut un parcurs bun. Având în vedere media de vârstă a echipei, sunt mulţumit de ce s-a întâmplat. Aşa cum am spus în vară, la Sportul Şimleu sunt câţiva jucători care pot evolua chiar în Liga a II-a. Am avut acel pas greşit acasă cu CS Barcău, dar aşa se întâmplă cu jucătorii tineri, pot avea şi astfel de momente mai slabe”, a declarat Ioan Gurzău, preşedintele de la Sportul.

Pentru retur, aşteptările sunt şi mai mari, iar Sportul Şimleu abordează a doua parte a sezonului cu un singur plan: câştigarea Ligii a IV-a şi promovarea în Liga a III-a.

“Obiectivul este clar, primul loc şi promovarea. În retur, valoarea jucătorilor va trebui să crească mult. După parcursul din toamnă şi după programul de pregătire pe care îl avem în luna februarie eu zic că valoarea jucătorilor va fi mult mai mare. Ei au potenţial mult mai mare decât de a juca în Liga a IV-a sau Liga a III-a”, a mai spus conducătorul grupării de sub Măgură.

Restrospectiva turului echipei Sportul Şimleu, liderul din Liga a IV-a, în ziarul Sportul Sălăjean din 22 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL