Responsive Menu
Add more content here...


Arestat pentru influențarea martorilor într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Zalău

by Mihai POP
0 comment 310 views
A+A-
Reset
Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj , prin ordonanţa din data de 06.06.2024 a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale faţă de inculpatul LCV sub aspectul comiterii infracțiunii de influențare a declarațiilor, prev. de art. 272 alin. 1 C.p.
Adică, textul de lege prevede ca faptă:
Încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă actul de intimidare sau corupere constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

 Astfel, la data de 10.05.2024 inculpatul  LCV i-a remis suma de 15.000 lei martorei LD, determinând-o pe aceasta să dea declarații mincinoase în cauza înregistrată pe rolul Judecătoriei Zalău, în care 9 inculpaţi sunt trimişi în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

După ce  a primit primirii suma de bani de la inculpat, martora LD a dat declaraţii mincinoase cu privire la împrejurări esențiale care dacă ar fi fost reale, ar fi lipsit de fundament acuzația penală formulată în cauza înregistrată pe rolul Judecătoriei Zalău .
Urmare a acestor acțiuni ilegale, la data de  06.06.2024 inculpatul LCV a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de influenţare a declarațiilor, prev. de art. 272 alin. 1 C.p., iar la data de 07.06.2024 procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.
Cercetările în acest dosar sunt efectuate de către de  către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Zalău sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru lămurirea aspectelor relevante ale cauzei în vederea stabilirii răspunderii penale.

You may also like

Leave a Comment