Responsive Menu
Add more content here...


Aproximativ 70.000 de spectatori la Cinema Scala din Zalău, într-un an

Reabilitarea cinematografului Scala din Zalău s-a dovedit un succes. După un an de funcționare a înregistrat peste 65.700 de spectatori

by Mihai POP
0 comment 18 views
A+A-
Reset

În urmă cu un an, în data de 24 februarie 2023, zălăuanii s-au bucurat din nou de vizionarea unui film la #cinema, acasă, la Zalău.

Primul film la Cinema Scala, după o pauză de 18 ani, a rulat cu casa închisă, iar în anul 2023 au fost înregistrați peste 65.700 de spectatori în sălile de cinema și planetariu. Datele reflectă că această investiție este deosebit de importantă pentru comunitatea noastră, mai ales că se adresează tuturor caregoriilor de vârstă.

Închis din 2005 și preluat de Primăria Municipiului Zalău cinci ani mai târziu, Cinematograful Scala a fost până de curând o ruină. Starea de degradare a imobilului era atât de avansată, încât clădirea a fost debranșată de la toate utilitățile.

În cadrul proiectului de reabilitare accesat de Primăria Municipiului Zalău, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, a fost amenajată o sală mare de cinema 2D cu 215 locuri, o sală mică de cinema 3D cu 38 de locuri și un planetariu digital cu 29 de locuri.

Astăzi, la Cinema Scala rulează filme pentru toate categoriile de vârstă, iar săptămânal pe ecrane sunt aduse în fața publicului și filme în premieră.

You may also like

Leave a Comment