Aproximativ 200 de intervenții ale polițiștilor sălăjeni în minivacanța de Revelion. Amenzi în valoare de 99.394 de lei

by Mihai POP
0 comment 56 views
A+A-
Reset

În contextul minivacanței de Revelion, polițiștii sălăjeni au fost la datorie, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație și pentru siguranța tuturor cetățenilor


În perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie a.c., poliţiştii sălăjeni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa de Revelion să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Sălaj să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Peste 190 de intervenții ale polițiștilor

Astfel, au fost desfășurate 35 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 72 de filtre. Datorită mobilizării exemplare, pe timpul minivacanței, nu au fost înregistrate incidente majore, iar intervențiile în sprijinul cetățenilor au fost gestionate rapid.

Prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 au fost primite, în această perioadă, peste 190 de solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Peste 30 de permise reținute

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.082 de persoane și au fost controlate 804 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 534 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 32 de permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 300 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 99.394 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 247 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Dintre acestea, 89 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, una pentru conducere sub influența alcoolului, 22 pentru lipsa centurii de siguranță, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar o sancțiune pentru nerespectarea culorii semaforului.

10 pietoni sancționați

De asemenea, 3 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere, o altă sancțiune a fost aplicată pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini liber”, au fost sancționați 10 pietoni, iar 114 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

You may also like

Leave a Comment