Responsive Menu
Add more content here...


APEL UMANITAR. Un tânăr fotbalist are nevoie de sânge

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Rănit în groaznicul accident de la Panic în care prietenul său a decedat, Silviu Peter urmează să fie operat din nou. Pentru aceasta, doctorii au nevoie de o cantitate considerabilă de sânge, iar apropiaţii fac un apel către oamenii cu suflet şi care vor să doneze sânge


În gravul accident petrecut pe data de 13 decembrie în apropierea Jandarmeriei Sălaj, un şimleuan în vârstă de 26 de ani şi-a pierdut viaţa.

Aflat în autoturism, Silviu Peter – unul dintre cei mai buni ai echipei Venus Giurtelecu, a suferit multiple leziuni şi a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Zalău.

Deşi maşina a fost grav avariată, viaţa tânărului din comuna Măerişte nu a fost pusă în pericol, iar acesta a fost tot timpul conştient.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a suferit însă mai multe fracturi la membrele superioare, este vorba despre două degete de la mâna dreaptă fracturate şi deplasate, dar şi două răni deschise la omoplat. Totodată, fostul jucător al echipelor CS Barcău Nuşfalău, CS Viitorul Zalău, Gloria Bobota şi Olimpic Bocşa a suferit lovituri la picioare, la rotulă, la tibie şi are probleme la dantură.

Toate aceste probleme pot fi vindecate în timp. De fapt, Silviu Peter a început deja încă de săptămâna trecută seria intervenţiilor chirurgicale şi acum se pregăteşte de o altă operaţie, la antebraţ.

Pentru aceasta, este nevoie de o cantitate de sânge considerabilă. În aceste condiţii, apropiaţii au făcut un apel umanitar, îndemnând cât mai multe persoane din judeţ să doneze sânge la Centrul De Transfuzie Sanguină Zalău, aflat în cartierul Dumbrava, mai exact pe Strada Simion Bărnuțiu nr. 91, vizavi de Unitatea Militară.

Din câte se pare, mobilizarea a început deja în fotbalul mic din Sălaj, astfel că colegii de la AS Venus Giurtelecu, dar şi componenţi ai echipelor Sportul Şimleu, Olimpic Bocşa, Inter Pericei sau CS Barcău Nuşfalău se pregătesc să “asalteze” Centrul de donare din municipiu.

Înaintea sfintelor Sărbători de Iarnă, fiecare omul poate face un gest mic, dar care poate aduce un mare ajutor persoanelor care au nevoie neapărată de sânge.

Să adăugăm faptul că orice donator este aşteptat, indiferent de grupa sanguină, cu o precizare: donăm pentru Silviu Peter.

În condiţiile în care cantitatea de sânge va fi mai mare, nu putem decât să ne bucurăm, deoarece acest apel umanitar poate asigura altor pacienţi tratamentul transfuzional.

Donând sânge, poţi să salvezi vieţi!

 


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/ reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

You may also like

Leave a Comment