Responsive Menu
Add more content here...


Apa binecuvântată de la Stârciu care izvorește de Rusalii. Are puteri tămăduitoare

În comuna Horoatu Crasnei, aflată în Depresiunea Şimleului, la obârşia râului Crasna, se află un izvor care ţâşneşte din pământ, ca prin minune, doar înainte de sărbătoarea Rusaliilor. Nimeni nu îşi poate explica fenomenul, aşa că locul a ajuns să fie considerat unul binecuvântat de Dumnezeu, mai ales că aici s-a aflat, în urmă cu sute de ani, o mănăstire

by Mihai POP
0 comment 1,3K views
A+A-
Reset

Undeva, la poalele munţilor Meseş se află un loc parcă uitat de lume. În ciuda peisajelor care ar încânta ochii turiştilor, lipsa unei infrastructuri bine puse la punct îi ţine pe aceştia departe de aceste locuri.

Minunea de la Stîrciu. Apa binefăcătoare care izvorăşte din Meseş doar în preajma Rusaliilor

În comuna Horoatu Crasnei, aflată în Depresiunea Şimleului, la obârşia râului Crasna, se află un izvor care ţâşneşte din pământ, ca prin minune, doar înainte de sărbătoarea Rusaliilor. Nimeni nu îşi poate explica fenomenul, aşa că locul a ajuns să fie considerat unul binecuvântat de Dumnezeu, mai ales că aici s-a aflat, în urmă cu sute de ani, o mănăstire.

Fântâna Leacului sau Izvorul Îngerului este un loc bine cunoscut de credincioşi, aceştia luându-l cu asalt în fiecare an pentru a asista la izvorârea apei despre care se spune că ar avea proprietăţi tămăduitoare. Locul este considerat sfânt şi mulţi au fost cei care, bolnavi fiind, spun că şi-au găsit leacul în apa Izvorului Îngerului, care iese la suprafaţă doar înainte de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh sau a Rusaliilor şi dispare după câteva săptămâni ca şi cum n-ar fi fost.

Izvorul de la poalele muntelui Meseș

Apa limpede şi dulce iese la suprafaţă în fiecare an numai în preajma Rusaliilor şi curge doar câteva săptămâni. Localnicii din satul Stârciu, judeţul Sălaj, cred că firul de apă este trimis de Dumnezeu printr-un miracol în preajma marii sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt.

Izvorul renaște în fiecare an în locul cunoscut de localnici drept La Poiana, la poalele muntelui Meseș, și a fost botezat cu numele de Fântâna Leacului. Pe vremuri, lângă locul izvorului, se afla o mănăstire.

Mulţi oameni cred cu tărie că apa are puteri tămăduitoare şi câţiva localnici sunt gata să îţi demonstreze că s-au vindecat cu ajutorul ei.

Fenomenul poate avea o explicaţie ştiinţifică plauzibilă: izvorul prinde viaţă la sfârşitul primăverii din cauza ploilor şi a topirii zăpezii.

Biserica nici nu confirmă, nici nu infirmă miracolul de la Stârciu. Mai marii bisericii din județul Sălaj cunosc fenomenul și consideră că un izvor simbolic, cu o asemnificație atât de puternică pentru localnici, este binevenit pentru unitatea oamenilor, pentru tăria credinței lor și pentru un asemenea loc unde rugăciunile aduc pacea și bucuria.

You may also like

Leave a Comment