Responsive Menu
Add more content here...


Anunț IPJ Sălaj: Amenzi de până la 2.000 de lei pentru cei care fac propagandă electorală înainte de alegeri

Campania electorală s-a încheiat sâmbătă dimineața, iar din acel moment, conform legii, nici candidații, dar nici alegătorii nu mai au voie să împrăștie sau să țină la vedere materiale electorale

by Mihai POP
0 comment 362 views
A+A-
Reset

Campania electorală s-a încheiat. Ce nu mai au voie candidații și partidele să facă. Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare 2024, care a început pe data de 10 mai, s-a încheiat sâmbătă, la ora 7:00. Românii cu drept de vot fiind aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European şi pe cei în administraţia locală.

Reprezentanții IPJ Sălaj reamintesc tuturor cetățenilor că astăzi, 8 iunie, ora 7:00, campania electorală s-a încheiat, fiind interzise acțiunile de promovare electorală, cum ar fi lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare sau în jurul acestora, să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți.

Persoanele care continuă acțiunile de campanie electorală sau care sfătuiesc alegătorii în orice fel pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei.

Efectivele MAI au avut ca principale atribuții menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice la nivelul întregii țări pentru desfășurarea în condiții de siguranță și legalitate a campaniei electorale.

You may also like

Leave a Comment