Responsive Menu
Add more content here...


Ansamblul „Cizereana”, din spectacol în spectacol

by Călin ONICAŞ
0 comment 56 views
A+A-
Reset

După ce au urcat pe scenă la Festivalul Internaţional de Folclor “Ecouri Meseşene” de la Zalău şi la Festivalul „Dor de cântec şi de joc” de la Bănişor, micii dansatori de la Şcoala Gimnazială „Horea” din Cizer au încântat publicul şi în Cluj


Ansamblul folcloric „Cizereana” al Şcolii Gimnaziale „Horea” din Cizer are deja vechime.

Astfel, în ultimii ani, micii dansatori au participat la diferite festivaluri în Sălaj, dar şi în afara judeţului.

Doar în această vară, ansamblul folcloric din Cizer a participat la evenimente artistice.

De departe, cel mai important a fost la Festivalul Internaţional de Folclor “Ecouri Meseşene”, ce a avut loc la poalele Meseşului, cu ocazia Zilele Municipiului Zalău.

Mai apoi, în data de 17 august, cizerenii au participat la Festivalul „Dor de cântec şi de joc” de la comuna vecină, Bănişor.

La doar o zi distanţă, „Cizereana” s-a aflat printre ansamblurile folclorice invitate de Primăria şi Consiliul Local Sănduleşti pentru spectacolul dedicat fiilor localităţii Sănduleşti (judeţul Cluj).

Cu această ocazie, pe scena amenajată în centrul localităţii au evoluat formaţia de dansuri, dar şi soliştii Denisa Bocuţ, surorile Moni şi Etelka Varga, Antonia Costina, saxofoniştii Rareş Nicorici şi Saul Tărău, cu toţii îmbrăcaţi în frumoasele costume cizerene.

Ansamblul a fost însoţit de prof. Camelia Crişan.

Coregrafia spectacolului a fost realizată de înv. Ioan Sur care a însoţit şi dirijat spectacolul.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 28 august, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

 

You may also like

Leave a Comment